A tratat sute de oameni deşi nu era medic

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

A reuşit să se angajeze ca medic la Spitalul Judeţean Tulcea deşi a absolvit doar trei examene la facultate: educaţie fizică, limba engleză şi informatică. Cum? Şi-a falsificat toate actele.

Managerul Spitalului Judeţean, dr. Ion Popescu a povestit că Ali Marius Ghiulser (34 de ani) a cerut să se angajeze pentru efectuarea de gărzi.

Acesta a venit împreună cu mama lui, o veche angajată a spitalului, motiv pentru care nu a prezentat suspiciuni. La angajare a prezentat mai multe acte, printre care şi xerocopii după Diploma de Licenţă, un certificat de medic specialist medicină de familie emis de Ministerul Sănătăţii Publice, Certificatul de Membru emis de Colegiul Medicilor Tulcea şi adeverinţa emisă de Ministerul Sănătăţii Publice.

El a promis că în scurt timp va aduce şi originalele documetelor. Ceea ce nu ştia conducerea spitalului, era că toate acestea au fost falsificate. Astfel, la 1 octombrie el a început să efectueze gărzi, să consulte pacienţi şi să le recomande medicaţie.

Ghiulser nu a ridicat nici o suspiciune deşi a lucrat alături de medici cu experienţă. El a fost deconspirat pentru că a încercat să se angajeze şi la Spitalul din Măcin, unde a solicitat să facă gărzi. Managerul de acolo, doctorul Florentin Grozea a observat o neconcordanţă în acte şi a sesizat Direcţia de Sănătate Publică şi Colegiul Medicilor.

Preşedintele Colegiului Medicilor din Tulcea spune că medicii nu au abilităţi pentru depistarea actelor false, acestea fiind atribuţia poliţiştilor. Judecătorii i-au interzis să părăsească localitatea după ce au respins vineri cererea de arestare formulată de procurori.

„E un abuz. După ce se încheie procesul, voi avea multe declaraţii de făcut" ne-a transmis telefonic Ali Marius Ghiulser.

Avocatul său, Michael Gudu nu consideră că acesta ar reprezenta vreun pericol. „Nu a pus cine ştie ce diagnostice: nevralgii, dureri de antebraţ. Este asistent generalist, a absolvit postliceala de specialitate la Liceul Economic", a explicat avocatul.

Exmatriculat de la medicină

Ali Marius Ghiulser nu a luat nici un examen de profil la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Ovidius" din Constanţa. El a fost student pentru scurt timp în anul 2000 dar nu s-a prezentat decât la trei examene.

simeon stalpnicul png

„S-a prezentat doar la educaţie fizică, informatică şi limba engleză. Apoi nu a mai venit şi a fost declarat repetent şi exmatriculat. Culmea e că şi-a falsificat şi aiurea diploma, a zis ca a luat licenţa în 2005 şi ca a terminat facultatea în 2006!", spune decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universității „Ovidius" Constanța, doctorul Petre Bordei.

«Nu mi-am dat seama că actele sunt falsificate»Emilia Stamate, Preşedintele Colegiului Medicilor din Tulcea

„Nu mi-am dat seama că sunt false. A venit cu ele în copie, susţinând că actele în original sunt la Ministerul Sănătăţii. Pentru că este criză de medici la Spital, mai ales la Urgenţe, i-am eliberat avizul şi i-am impus să se prezinte cât mai repede cu actele în original", a spus Emilia Stamate.

Aceasta susţine că mama lui Ghiulser, Iustinie Ali, nu ar fi ştiut că fiul ei a falsificat actele. "Probabil că ea credea că a terminat facultatea, o fi păcălit-o băiatul".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net