Trei zile, «interzis» la pompă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Au alimentat cu bani mici, au tras de timp în benzinărie cât mai mult, ba chiar şi-au împins maşinile până la pompă. Totul pentru a atrage atenţia României cât de scumpi sunt carburanţii. Acum au o nouă formă de protest: nealimentarea.

Totul a plecat înainte de Revelion pe o reţea de socializare. Atunci, Santos, un tânăr cu iniţiativă, a creat o pagină de profil pe Facebook în care îi anunţa pe toţi şoferii că vrea să protesteze într-un mod inedit: să pună carburant în rezervor de până în 10 lei, să tragă de timp cât mai mult în staţia de benzină, iar la sfârşit să plătească în monezi de câţiva bani.

Ineditul protest s-a răspândit imediat în toată ţara. Cluj, Tulcea, Braşov, Piteşti, Ploieşti, Târgu Mureş, Iaşi sunt oraşele unde grupurile de şoferi au preluat iniţiativa şi i-au înnebunit astfel pe benzinari.

„Ideea e asta: cu cât suntem mai mulţi, cu atât îi obligăm pe ei să scadă preţul. Vom continua până când cedează", explica, pentru Click!, anul trecut Santos.

simeon stalpnicul png

Acum tinerii s-au gândit la o nouă formă de boicot care, speră ei, să-i ardă la buzunare pe benzinari. Pe 17, 18 şi 19 ianuarie îşi vor lăsa maşinile acasă şi nu vor alimenta.

„Urmează un nou boicot pe data de 14, la ora 17.00.Apoi pe 17, 18 şi 19, fiecare să încerce să găsească mijloace alternative de deplasare, pentru că nu vom alimenta deloc", a explicat Santos.

Ieri, premierul Emil Boc a cerut întrunirea unei comisii care să controleze dacă majorările din ultimele luni sunt justificate sau nu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net