Trenul deraiat: mâna unui bolnav psihic?

Ultima actualizare:

    21 septembrie 2009
21 septembrie 2009

Clipe de coşmar în noaptea de duminică spre luni pe calea ferată, la nici 10 kilometri de Craiova. Acceleratul 1692, care circulă pe ruta Timişoara - Bucureşti, a sărit de pe şine, semănând groază printre cei 300 de pasageri. După câteva ore, vestea bombă: accidentul pare să fi fost provocat de un angajat al CFR care a scos intenţionat şuruburile în care sunt prinse şinele.

După accident, 15 persoane au ajuns la Spitalul Judeţean din Craiova, cu traumatisme craniene şi toracice, fiind externate la scurt.

După câteva ore de la producerea accidentului, s-a emis pentru prima oară ipoteza unui act criminal. Motivul: lângă trenul deraiat au fost găsite mai multe şuruburi desprinse şi bidoane de ulei.

Principalul suspect în acest caz pare să fie Vlad Florea, un angajat al Căilor Ferate, în vârstă de 53 de ani.

„Este îngrijorător ca un angajat al nostru să facă aşa ceva. Pot să spun că este vorba de o mână criminală, ţinând cont de probele strânse de la faţa locului", a declarat Constantin Axinia, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Florea Vlad a fost până în 2003 impiegat de mişcare la gara Jianca, de lângă comuna Leu. Omul, de loc din Coşoveni, a fost prins însă după ce a sustras staţia de amplificare din gara pe care o avea în grijă.

Furtul ar fi fost motivul pentru care Florea Vlad a fost pus pe lista de disponibilizări. Acesta a acţionat însă Regionala în judecată în 2003.

A câştigat şi a fost repus pe funcţia iniţială în 2004. În acelaşi an însă, în urma unei evaluări profesionale, Florea Vlad a fost retrogradat la funcţia de acar şi trimis la Frăsinet şi de atunci problemele omului au început să se înmulţească.

Din 2005 a început să aibă probleme de natură psihică. În acelaşi an a fost internat şi i s-a stabilit diagnosticul de „tulburări paranoide".

În ianuarie 2006 a fost internat din nou şi, ca să poată lucra în continuare, a fost mutat în luna mai 2006 la Divizia de Linii la Caracal, pe un post de muncitor necalificat.

În ultimele luni, potrivit lui Alexandru Voicu, şeful staţiei Caracal, Florea Vlad a stat numai în concediu medical.

„Avea peste 100 de zile de concediu medical pe probleme psihiatrice şi l-am chemat acum două săptămâni să îi cer o dovadă că mai este apt să lucreze la calea ferată. Nu s-a întors să mi-o aducă", a spus Alexandru.

„În ultimul timp era foarte abătut şi începuse să bea mult. Din zori şi până-n noapte îl găseam la cârciumă cu sticla în mână. Era nelipsit de la bar", a explicat Ioana Sima, o vecină de 64 de ani.

O altă vecină spune că bărbatul nu mai avea deloc bani în ultimul timp, ba chiar ea i-a împrumutat 10 lei în urmă cu câteva zile.

Locuinţa suspectului, percheziţionată

Ieri după-amiază, trei poliţişti şi un procuror au percheziţionat apartamentul lui Florea Vlad, din Coşoveni, o localitate aflată foarte aproape de locul accidentului.

Vecinii povestesc că Vlad ar fi ieşit încătuşat din bloc, ieri, în jurul orei 7.30 -8 dimineaţa.Suspectul era agitat şi se zbătea cu cătuşele la mâini, nevrând să intre în dubă.

Spaimă printre călători

Gheorghe Brazu, 66 de ani: „Îmi pare rău şi de bagaje, că am avut o sacoşă încărcată cu borcane de zacuscă, cu gem, doi pui fripţi şi nişte roşii".

Victoraş Botezatu, 41 de ani: "Ce am trăit noi astăzi nici duşmanilor mei nu le doresc. Ne-am călcat în picioare. A fost o luptă pe viaţă şi pe moarte. Am auzit doar o bubuitură şi trenul a zburat de pe şine".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net