Trupul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu va fi depus la Ateneu astăzi, la ora 22.00

Ultima actualizare:

La căpătâiul scriitorului şi politicianului Adrian Păunescu s-a aflat de dimineaţă fiica cea mică a acestuia, Ana Maria. De fiecare dată când cineva se apropia de ea să-i adreseze condoleanţe, fata izbucnea în lacrimi. „Era patriot, ceea ce în ziua de azi au uitat toţi”, i-a spus tinerei Ana Maria, o femeie îndurerată.

image

Actorul Mircea Albulescu a fost printre primii care au venit în acestă dimineaţă să-i aducă un ultim omagiu marelui scriitor. De asemenea, la catafalcul lui Adrian Păunescu a sosit azi-dimineaţă şi academicianul Răzvan Theodorescu“ care a păstrat un moment de reculegere. „Ne despărţim de un mare patriot român, mare poet”, a menţionat, trist, academicianul.

image

Adrian Năstase: „M-aş fi bucurat ca ziua înmormântării lui Adrian Păunescu să fie zi de doliu naţional”

Coroanele de flori au continuat să vină în cursul dimineţii din partea personalităţilor române, dar şi a instituţiilor statului român. Preşedintele Traian Băsescu a trimis o coroană de garoafe, la fel şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Pe coroana trimisă de Federaţia Naţională a Revoluţionarilor Români scria: „Drum bun, Adrian, către îngeri!”

image

Adrian Năstase, prezent şi el azi-dimineaţă la catafalcul lui Adrian Păunescu, a declarat, după un moment de reculegere: „M-aş fi bucurat ca ziua înmormântării lui Adrian Păunescu să fie zi de doliu naţional. Mă gândeam de dimineaţă dacă zeii din Olimp puneau să trăiască printre oameni şi geniile şi probabil că fac acest lucru din când în când. Adrian Păunescu a venit să stea o vreme printre noi, dar, din păcate, nu am ştiut să-l preţuim aşa cum trebuie. Învăţăm acum, se pare, să citim în sufletul lui din poeziile pe care le-a scris. Am pierdut un prieten, dar sunt convins că rămâne alături de noi”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net