Ucigaşa cu 3 facultăţi, liberă, la cinci zile de la crimă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ioana Roman, tânăra care şi-a ucis logodnicul cu peste 70 de lovituri de cuţit, nu va primi mandat de arestare, până când psihiatrii nu decid dacă avea sau nu discernământ în momentul teribilei crimei.

Ioana Roman (22 de ani), din Baia Mare, judeţul Maramureş, autoarea crimei care a şocat o ţară întreagă, nu a fost propusă pentru arestare.

Mai citeşte:

Ucigaşa, sufocată de gelozia iubitului

Poveştile de iubire ale criminalei cu trei facultăţiCriminala cu trei facultăţi: «Nu pot să cred că eu am făcut asta!»«Eu îl înjunghiam, iar el striga: “Oana, iubirea mea!”» -  AUDIO

Ea se află la Spitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei, secţia Psihiatrie Femei. Medicii trebuie să stabilească dacă tânăra a avut sau nu discernământ în momentul în care şi-a ucis logodnicul cu peste 70 de lovituri de cuţit.

Decizia ca Ioana Roman, studentă la Psihologie, Filosofie şi Drept, să fie internată îi aparţine procurorului Constantina Mariş, care instrumentează acest caz.

„Procurorul a luat o decizie corectă.Într-un asemenea caz, se impune stabilirea de către medicii psihiatri dacă autoarea crimei avea sau nu discernământ în momentul în care a săvârşit fapta", a declarat Ioan Petran, procuror-şef al secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului Maramureş.

Conform specialiştilor, arestarea unei persoane este o măsură preventivă în cazul în care aceasta urmează să fie judecată. Iresponsabilitatea criminalei însă, dacă aceasta va fi dovedită, înlătură orice răspundere penală.

„Un bolnav cu un diagnostic de ordin psihic nu mai poate fi acuzat de crimă. Articolul 48 din Codul Penal face referiri clare la faptul că iresponsabilitatea înlătură vinovăţia, chiar dacă este vorba de crimă. Ioana Roman va rămâne oricum închisă. Ori va fi pusă după gratii, într-un penitenciar, dacă se va stabili că avea discernământ, ori va fi internată într-un spital de psihiatrie de maximă siguranţă", explică Sergiu Bogdan, şeful catedrei de Ştiinţe Penale a Facultăţii de Drept de la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj.

Şi-a ucis iubitul cu peste 70 de lovituri de cuţit

Dorel Abrudan (36 de ani) a fost ucis, la data de 24 martie, de iubita lui, Ioana Roman (22 de ani), studentă la trei facultăţi, pentru care bărbatul divorţase.

simeon stalpnicul png

După ce l-a înjunghiat pe tânăr cu 70 de lovituri de cuţit, Ioana a pus arma crimei pe pieptul bărbatului, a anunţat Salvarea şi a ieşit, sumar îmbrăcată, în faţa blocului să aştepte Ambulanţa.

Ea a povestit ulterior, cu lux de amănunte, cum l-a ucis după ce a băut o sticlă de vodcă. În timp ce înfigea cuţitul în inima lui, Dorel striga: Oana, iubirea mea!

image
image
image
image
image
image
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net