Ucigaşul poliţistului de frontieră avea discernământ când a omorât

Ultima actualizare:

Gheorghe Breazu, tânărul care l-a ucis la sfârşitul lunii octombrie pe poliţistul de frontieră din Sânnicolau Mare şi apoi a fugit în Ungaria, a fost supus unui test psihiatric pentru ca anchetatorii să fie siguri că tânărul a avut discernământ când l-a ucis pe poliţist.

Citeşte şi:

Poliţist de frontieră ucis în judeţul TimişUcigaşul poliţistului a dormit acasă în noaptea crimei

El a fost transportat la spitalul Penitenciarului Jilava, unde a fost supus testelor medicilor, care au stabilit că tânărul era conştient de fapta sa şi că şi-a asumat rezultatele acţiunii sale în momentul în care a tras cu pistolul asupra poliţistului.

Tânărul, care a mai fost condamnat pentru furt, este cercetat pentru omor, iar magistraţii spun că îl vor trimite în judecată la începutul anului 2010. Astăzi, tânărului urmează să-i fie prelungit mandatul de arestare cu încă 30 de zile de către Judecătoria Timişoara.

Tiberiu Sîrbu, de 38 de ani, a fost împuşcat cu un singur glonţ, care s-a oprit în splină. Poliţistul a ales să fugă după hoţii care au încercat să-i spargă maşina, în loc să meargă la spital sau să ceară prin staţie sau telefon ajutorul colegilor.

Criminalul a fugit cu bicicleta şi s-a ascuns într-un lan de porumb, în timp ce poliţistul de frontieră şi-a dat duhul după ce l-a fugărit cu maşina câţiva kilometri.

M-au împuşcat hoţii şi mi-au furat pistolul”, au fost ultimele sale cuvinte pe care le-a spus familiei în poarta căreia a bătut să ceară ajutor.

E clar că a fost o încăierare. Dacă clientul meu trăgea cu pistolul, în poliţist erau mai multe gloanţe. Şi reciproca e valabilă. Totul a fost un accident nefericit, iar clientul meu nu poate fi acuzat de omor deosebit de grav”, a mai spus avocatul Claudiu Ilcău.

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net