Ucigaşul studentei din Făgăraş, recompensat în penitenciar pentru „bună purtare“

Ultima actualizare:

Daniel Iordan, a fost eliberat condiţionat în data de 22 iulie 2008 din Penitenciarul Bârcea Mare, judeţul Hunedoara, în urma unei decizii a Judecătoriei Deva. Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Deva, judecătorul Cornelia Filimon, a declarat, luni, corespondentului Mediafax, că decizia magistraţilor a venit în urma unei propuneri a comisiei de eliberare condiţionată a Penitenciarul Bârcea Mare.

"Tânărul respectiv executase două treimi din pedepsă, adică 1.243 de zile, nu a fost sancţionat în penitenciar şi în timpul detenţiei a fost recompensat pentru bună purtare", a explicat motivul deciziei magistraţilor purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Deva, judecătorul Cornelia Filimon.

Comisia de eliberare condiţionată a Penitenciarului Bârcea Mare, care a făcut propunerea de eliberare condiţionată a lui Daniel Iordan, este formată din opt membri, printre care şi un judecător delegat cu executarea pedepsei privative de libertate care iniţial s-au opus eliberării condiţionate a tânărului.

CITEŞTE ŞI:

Studenta găsită arsă în locuinţa mamei sale a fost ucisă cu bestialitate de un hoţ recidivist

Ucigaşul studentei de la medicină, eliberat de Judecătoria Deva

Monstrul care a ucis-o pe studenta de la Medicină a fost arestat

"Conform Codului penal, persoana în cauză a fost analizată în cursul lunii iunie (2008- n.r.) de comisia de eliberare condiţionată a penitenciarului. Hotărârea comisiei a fost de respingere a propunerii de eliberare. Propunerea a fost reanalizată în iulie 2008, când a primit aviz favorabil. Între data respingerii şi data admiterii, persoana a fost recompensată cu pachet şi vizită pentru bun comportament în perioada de detenţie. Pe timpul executării pedepsei persoana a desfăşurat activităţi productive şi nu a avut sancţiuni disciplinare", a declarat, luni purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare, Gabriel Vesa. Potrivit unor surse judiciare, prima propunere de eliberare condiţionată a fost respinsă de comisie pe motiv că deţinutul era recidivist.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net