Uite ce salarii barosane au şefii de la «stat»

Ultima actualizare:

    Aşa arată salariul de aproape400  de milioane al unui consilier  universitar
Aşa arată salariul de aproape400 de milioane al unui consilier universitar

15 minute! Atât mi-a trebuit să număr 400 de milioane de lei, adică un salariu de şef la “stat”.

Mii de bugetari au ieşit în stradă, săptămâna trecută, supăraţi că li se vor tăia salariile cu 25%. Însă şefii lor nu par foarte afectaţi, pentru că au salarii şi de 400 de milioane de lei.

Pensionarii, profesorii, poliţiştii, gardienii de la puşcării, poştaşii, ceferiştii, mămicile etc, sunt supăraţi. Au anunţat proteste şi greve generale, pentru că motivul "nu sunt bani la buget" nu le ţine de foame.

Iată că pentru alţii sunt. În regiile şi companiile naţionale curge lapte şi miere. La Transgaz, de pildă, primii zece şefi au salarii între 27.705 lei şi 14.925 lei, dar lista salariilor peste 7.000 de lei are o sută de nume, scriu jurnaliştii de la Monitorul de Sibiu.

simeon stalpnicul png

La Romgaz, directorul general câştigă de patru ori mai mult decât preşedintele ţării, adică 32.630 de lei. Salarii fără sporuri. La Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, consilierul rectorului primeşte lunar 36.921 de lei, în timp ce şeful lui ia "doar" 33.353 lei salariu.

Oficial, peste 5.000 de persoane angajate la stat au salarii de aproape 2.000 de euro net, pe lună. Când vorbeşti de sume atât de mari, pare mic salariul consilierului Ioan Cojocari, din Primăria Timişoara, de "numai" 10.000 de lei, informează ziarul Adevărul.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net