Uite ce trebuie să ai în bucătărie

Ultima actualizare:
Găteşti sofisticat? Ia-ţi vase diversificate
Găteşti sofisticat? Ia-ţi vase diversificate

Rafturile magazinelor sunt pline cu tot felul de vase de bucătărie: din inox, din teflon, termorezistente,cu capac sau închise ermetic. De mărimi şi culori diferite, îţi iau ochii şi parcă ai vrea să cumperi cât mai multe. Dar nu toate îţi sunt şi folositoare. Iată ce anume îţi trebuie cu adevărat în bucătărie.

Cu cât găteşti mai mult şi mai sofisticat, cu atât ai nevoie de mai multe vase de bucătărie. Orice gospodină care se respectă trebuie să aibă în bucătărie câteva vase care să o ajute să gătească diversificat şi în cantităţi care să mulţumească întreaga familie.

Cu toate acestea, când mergi la cumpărături, trebuie să urmezi nişte reguli.

Pentru că vasele de bucătărie costă, câteodată, destul de mult, trebuie să fii foarte atent la ce anume cumperi. Iată de ce trebuie să ţii cont:

Eşti începător într-ale bucătăriei?

Dacă nu le ai cu gătitul şi eşti începător într-ale bucătăriei, este recomandat să cumperi vase în care să prepari mâncăruri simple. Nu te complica inutil!

Pentru început, elementele de bază din bucătăria ta vor fi: o oală înaltă pentru supă, o crăticioară pentru felul doi, un ibric, un vas termorezistent, un tocător din lemn, răzătoare şi, bineînţeles, o tigaie din teflon.

Ce feluri de mâncare găteşti cel mai des?

Vasele se cumpără şi în funcţie de ce anume găteşti regulat. De exemplu, dacă foloseşti multă prăjeală, va trebui să cumperi cel puţin o tigaie din teflon. Dacă îţi plac grătarele, ai nevoie de un grătar. De asemenea, dacă prepari prăjituri, plăcintă, tarte sau cozonaci, ai nevoie de multe tăvi şi forme.

Pentru câte persoane găteşti?

Dacă familia ta este numeroasă, vei fi obligat să găteşti în cantităţi mai mari. Pentru asta ai nevoie de vase mai multe dar şi de de mărimi mai mari, chiar dacă preţul acestora este mai ridicat. Astfel, nu vei fi nevoit să prepari mâncarea zilnic din cauza oalelor care sunt prea mici.

La cuptor sau la aragaz?

Dacă, de obicei, pregăteşti mâncarea la cuptor, ai nevoie de tăvi de teflon şi vase termorezistente. Dacă, dimpotrivă, foloseşti aragazul, ai nevoie de vase care suportă flacăra. Atenţie! Nu pune vasul termorezistent pe flacără pentru că se va sparge.

De asemenea, nu introduce în cuptor vase care conţin şi plastic pentru că acesta se va topi.

Bifează pe listă obiectele pe care le ai

* cratiţă mică, cratiţă mare, ambele cu capac;* oale de diverse dimensiuni, toate cu capac;* un ibric pentru cafea;* căni;* pahare pentru apă, bere;* farfurii, linguri, linguriţe, furculiţe, cuţite;* un cuţit mai mare, pentru pâine;* linguri de lemn;* tocător;* castroane;* un platou;* tăvi pentru friptură, chec etc.;* ciocan carne (pentru şniţele);* vas strecurătoare;* spumieră;* lingură pentru spaghete;* polonic;* răzătoare;* tel (pentru ouă);* zdrobitor de cartofi (pentru piure);* aprinzător pentru aragaz;* tigaie de teflon;* grătar;* uscător vase;* storcător citrice;* paletă pentru tort;* vas gradat;* recipiente pentru zahăr, sare şi piper;* cutii (caserole) pentru depozitarea alimentelor în frigier;* tirbuşon şi desfăcător de capace;* mănuşi antitermice.

Ustensile ingenioase pentru gătit

Vrei să petreci cât mai puţin timp în bucătărie? Revista „Click! pentru femei" îţi prezintă câteva ustensile care îţi vor uşura munca şi te vor ajuta să economiseşti timp şi energie!

Termometru pentru fripturi

Vrei să ştii dacă friptura s-a făcut, dacă e bine pătrunsă carnea? Cu termometrul de la Selgros nu vei da greş la prepararea celor mai sofisticate reţete de friptură. Înfigi picioruşul termometrului în bucata de carne, iar pe cadranul termometrului vei vedea temperaturile pentru fiecare tip de carne (vită, porc, miel, pasăre). Preţ estimativ:90 de lei

Ia-ţi vase diversificate
Ia-ţi vase diversificate

Aparat de feliat fructe

Vrei să faci compot sau o tartă cu mere? Acest dispozitiv nu numai că feliază repede şi în bucăţi egale merele, dar separă şi cotorul. Vei câştiga timp şi vei arunca la gunoi cât mai puţin din fruct. Preţ: 9,99 lei

Vase separatoare

Dacă vrei să găteşti mai multe legume cu temperaturi de fierbere diferite, poţi face economie de spaţiu şi energie folosind vasele separatoare. Sunt din oţel inoxidabil, au pereţii perforaţi pentru a le putea scurge foarte uşor şi un mâner care se agaţă de marginea vasului în care fierbi. Pui pe aragaz un singur vas mare cu apă, în care introduci inserturile cu diferite legume. Preţ 14,99 lei

Învelitoare pentru alimente

Dacă pregăteşti micul dejun pentru cei care se trezesc mai târziu, această învelitoare fereşte alimentele de sâcâietoarele muşte sau de atacurile pisicii. Preţ: 9 lei.

Găteşti sofisticat? Ia-ţi vase diversificate

Dacă-ţi place să găteşti, atunci, cu siguranţă, eşti şi o fire inventivă, căreia îi plac mâncărurile sofisticate. Pentru asta ai nevoie de vase de bucătărie foarte diversificate.


    Ia-ţi vase diversificate
Ia-ţi vase diversificate

De asemenea, ai nevoie de vase pentru gătit profesioniste: o oală sub presiune ar fi un început bun.

Dacă eşti un bucătar desăvârşit, ai nevoie de vase pentru gătit de toate tipurile, fabricate din cele mai bune materiale: multe oale, crăticioare, ustensile pentru bucătărie, site, tigăi, vase termorezistente şi din lut ars.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net