Uite cum păstrezi cafeaua cât mai proaspătă

Ultima actualizare:

Pune cafeaua în frigider

Frigiderul este soluţia optimă pentru depozitarea cafelei. Stocată într-un mediu rece şi întunecos, boabele sau cafeaua măcinată îşi păstrează aroma timp mai îndelungat. Atenţie însă la umiditatea din frigider. Este bine ca punga sau borcanul să fie închise ermetic.

Alege săculeţi speciali

Este bine să ştii că pe piaţă există săculeţi speciali pentru păstrarea boabelor de cafea. Aceştia sunt confecţionaţi din fibre naturale ce permit eliberarea dioxidului de carbon produs de cafea. Este indicat ca săculeţii să fie opaci pentru a împiedica pătrunderea luminii şi a razelor soarelui care ar putea afecta aroma.

Cumpără recipiente din ceramică

Cafeaua boabe şi măcinată poate fi păstrată foarte bine în borcane sau recipiente din ceramică. Acest material izolează foarte bine. Evită sticla deoarece permite luminii să pătrundă în interior.

Aşază borcanul în cămară

Pe un raft din cămară, la loc întunecos şi răcoros cafeau ta îşi va păstra aroma zile îndelungate. Asigură-te că raftul este uscat deoarece cafeaua atrage umiditatea. Evită dulapurile sau rafturile care sunt aşezate în preajma aragazului sau cuptorului. Căldura degajată afectează gustul cafelei.

Păstrează boabele în congelator

Dacă nu consumi repede cantitatea de cafea pe care ai cumpărat-o, este bine să o păstrezi boabe pentru că măcinată îşi va pierde din savoare. Recipientul în care o ţii trebuie să fie închis ermetic şi depozitat în congelator.

Temperaturile scăzute vor încetini foarte mult procesul de degradare al boabelor. Este recomandat să nu scoţi şi să bagi borcanul de mai multe ori în congelator.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net