Ultima supravieţuitoare de pe Titanic a ajuns în mare

Ultima actualizare:

Ultima dorinţă a Millvinei, care a încetat din viaţă la 31 mai anul acesta, a fost ca trupul ei să fie incinerat, iar cenuşa să fie aruncată în mare în zona Docurilor din Southampton (Hampshire), de unde a plecat Titanicul în călătoria fără întoarcere.

Bătrâna era convinsă că valurile mării vor purta rămăşiţele sale pământeşti până în locul din Oceanul Atlantic în care epava Titanicului a înţepenit pe veci.

Partenerul de viaţă al Millvinei, Bruno Nordmanis, i-a presărat cenuşa deasupra apei, în cadrul unei ceremonii la care a participat un grup restrâns de rude şi prieteni.

Imediat ce ritualul s-a încheiat a răsărit soarele, semn pentru cei prezenţi că cerul a binecuvântat-o pe ultima supravieţuitoare în drumul ei de întoarcere pe vasul pierdut. În noaptea de groază în care Titanicul s-a scufundat, în urmă cu peste 97 de ani, Millvina era un bebeluş de numai nouă luni şi se afla împreună cu mama, tatăl şi fratele ei, cu toţii îmbarcaţi pe nava legendară la clasa a treia.

Imediat ce aisbergul a lovit Titanicul, tatăl ei şi-a dat seama că vasul se va scufunda şi şi-a dus în grabă soţia şi copiii pe punte. Millvina se afla în braţele mamei, care a reuşit să se urce într-o barcă de salvare împreună cu ea şi cu băiatul mai mare.

Tatăl a rămas pe vapor şi a pierit în apele oceanului. Mama s-a întors cu cei doi copii la Southampton. Millvina a fost crescută cu greu dintr-o pensie după tată, având apoi diverse slujbe. Nu s-a căsătorit niciodată şi a murit în sărăcie.

Navă de lux, mormânt pentru 1.517 de oameni

Pachebotul Titanic avea 269 de metri lungime, fiind cel mai mare vas maritim până în momentul scufundării sale. A naufragiat chiar în timpul călătoriei inaugurale, de la Southampton (Marea Britanie) spre New York, în Atlanticul de Nord.

Se anunţase cu surle şi trâmbiţe că vaporul, neegalat în lux la acea vreme, ar fi fost "de nescufundat". Dar a fost lovit de un aisberg şi s-a rupt în două, la 11.40, în ziua de duminică 14 aprilie 1912, scufundându-se în adâncuri în două ore şi jumătate. Au murit atunci 1.517 persoane.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net