Un bolnav de cancer, plimbat între secţiile unui spital

Ultima actualizare:

Un bărbat bolnav de cancer şi cu mari dureri a fost plimbat mai bine de două ore, de la o secţie la alta, la spitalul din Târgu Jiu. Acesta nu a primit calmante decât după ce viceprimarul comunei care l-a însoţit pe pacient a chemat presa, informează Realitatea TV.

Alexandru Vătuiu în vârstă de 58 de ani trăieşte dintr-un ajutor social de 100 de lei şi din mila sătenilor. În urmă cu un an, acesta a fost diagnosticat cu cancer.

"După ce i-au luat datele, un domn de acolo, medic sau asistent mi-a spus, gata, l-aţi adus, puteţi pleca. Noroc că nu am plecat. După ce l-a văzut o doamnă a zis: aoleo, nu ţine de noi", a declarat Toma Stamatoiu, viceprimarul comunei Turburea, care l-a dus la Spitalul Judeţean cu maşina primăriei.

Aşa că l-au trimis pe pacient la Secţia de Primiri urgenţe, la aproximativ 3 kilometri distanţă. N-a rămas nici aici. Bolnavul a fost trimis, pe jos, la secţia de Oncologie, la un alt kilometru distanţă.

Medicii au intervenit doar la vederea jurnaliştilor

Deranjat de atitudinea indiferentă a medicilor, viceprimarul a cerut ajutorul presei locale. De-abia după ce au apărut jurnaliştii, medicii şi-au schimbat atitudinea: l-au trimis în sfârşit pe pacient la secţia de oncologie cu ambulanţa.

Conducerea spitalului a refuzat să comenteze cazul. Medicii de la Spitalul din Târgu Jiu au mai pus pe drumuri, la inceputul verii, un echipaj al Ambulanţei din Austria care a adus o pacient în comă şi a fost plimbat de la o secţie la alta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
Cimitirul Bellu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net