Un elicopter militar s-a prăbuşit în judeţul Braşov

Ultima actualizare:

    Incidentul nu a făcut victime
Incidentul nu a făcut victime

Un elicopter militar israelian s-a prăbuşit, luni după-amiază, în masivul Bucegi, în zona localităţii braşovene Fundata. Purtătorul de cuvânt al MApN a confirmat că la bordul aparatului de zbor se aflau şapte militari.

Update ora 00.05 Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că, alături de şase militari israelieni, la bordul elicopterului prăbuşit în judeţul Braşov se afla căpitanul Ştefan Claudiu Dragnea, de 31 de ani, încadrat la SMFA  (Statul Major al Forţelor Aeriene).

Update ora 00.02 Salvamontiştii nu au reuşit să ajungă la locul accidentului, iar căutările vor fi reluate marţi dimineaţă. Aceasta este ultima informaţie oferită de şeful Serviciului Salvamont Bran, Fănică Boboc, ce a  revenit asupra declaraţiei potrivit căreia au fost găsite patru cadavre la locul prăbuşirii elicopterului israelian.

Update ora 20.40 Şeful Serviciului Salvamont Bran, Fănică Boboc, a declarat, luni seară, corespondentului Mediafax că, la ora transmiterii acestei ştiri, echipele de salvamontişti au găsit patru cadavre la locul unde s-a prăbuşit elicopterul israelian, aparatul de zbor luând foc.

La ora transmiterii acestei ştiri echipele de salvamontişti continuau cercetările la faţa locului.

Jandarmii montani din Braşov şi Dâmboviţa au început, luni seară, căutările elicopterului prăbuşit în zona Fundata - Zărneşti, la cinci kilometri vest de Babele, pe teritoriul judeţului Braşov.

Update ora 19.17 "Epava elicopterului a fost localizată, în jurul orei 17.45, în zona Fundata - Zărneşti, din judeţul Braşov. În acest moment, nu se cunoaşte soarta militarilor aflaţi în elicopter", a precizat maiorul Constantin Spânu, purtător de cuvânt al MApN. Acesta a confirmat că în aparatul de zbor se aflau şase militari israelieni şi un român.

Update ora 18.50 Potrivit unor surse militare citate de Antena 3, elicopterul aparţinea armatei israeliene şi participa la exerciţii comune cu armata română. La bord se aflau şapte militari, şase israelieni şi un român, care şi-au pierdut viaţa în accident. Aparatul de zbor a fost distrus

Update ora 18.36 Potrivit prefectului de Braşov, Ion Gonţea, la ora transmiterii acestei ştiri a fost identificată zona unde a căzut elicopterul aparţinând Armatei Române, în care s-ar fi aflat trei persoane şi că, din primele informaţii, nu ar exista supravieţuitori.

Prefectul de Braşov a mai spus că zona unde a căzut elicopterul este foarte accidentată şi că, la ora actuală, au fost luate măsuri pentru "securizarea" acesteia.

Prefectul Ion Gonţea nu a putut preciza dacă persoanele aflate în aparatul de zbor sunt militari americani, surse militare declarând, iniţial, pentru Mediafax că ar fi vorba şi despre soldaţi americani.

"Poate fi un IAR 330 Puma, cel mai uzitat de forţele aeriene române", susţine Radu Tudor.

Deocamdată Ambasada Americană nu a confirmat decesul soldaţilor.

"Se poate să fie vorba de un exerciţiu comun desfăşurat cel mai probabil în parteneriat cu SUA. Poate fi vorba de o misiune de cercetare a unei zone şi probabil un exerciţiu care se desfăşura în condiţii meteo grele", a explicat la Realitatea TV Sorin Stoicescu, expert în aviaţie.

Citeşte aici detalii cutrămurătoare despre accidentul aviatic de la Tuzla, din 5 iulie 2010:

Constanţa: Cumplit accident aviatic la Tuzla: 12 morţi, 2 răniţi grav - VIDEO

Lor li s-au frânt aripile

Supravieţuitorii tragediei de la Tuzla, salvaţi de un militar de la Marină - VIDEO

Constanţa: Ancheta de la Tuzla este coordonată de procurorul din cazul „Elodia“

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net