Un meteorit a lovit Letonia! VIDEO

Ultima actualizare:

Meteoritul a căzut pe un teren agricol situat în afara localităţii Mazsalaca.

Autorităţile locale, care în primul moment nu au putut preciza dacă este vorba de un meteorit sau de un fragment al unui satelit artificial, au împrejmuit locul unde a căzut obiectul provenit din cer.

'Cel mai probabil este vorba de un meteorit din fier cu un diametru de circa un metru şi o greutate de câteva tone', a comentat pentru RIA-Novosti Vladimir Sveţov, de la Institutul de dinamică a geosferelor, din cadrul Academiei de Ştiinţe din Rusia.

Omul de ştiinţă a explicat că meteoriţii de rocă nu ajung de regulă până la suprafaţa Terrei, deoarece se distrug şi ard în atmosferă.

El a menţionat că meteoriţii cu diametrul de un metru lovesc Pământul cu o frecvenţă de o dată pe an şi că în majoritatea cazurilor este vorba de obiecte formate din rocă, ce rareori ating suprafaţa planetei.

Sveţov a precizat că aproape 10 la sută din meteoriţi sunt din fier şi a amintit că acum aproape zece ani, în republica rusă Başkortostan, lângă localitatea Sterlimatak, a căzut un corp de acest tip, care a format un crater de zece metri diametru.

Vezi VIDEO cu mingea de foc care a lovit Letonia

image

image

Parteneri

image
image
image
image
image
image
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net