Un pepene mutant ar putea lupta cu alcoolismul

Ultima actualizare:

Imaginaţia inginerilor horticoli din Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Legumicolă Buzău a mai doborât o barieră, dacă ar fi să ne luăm după un fruct micuţ, uşor alungit, cu o greutate care nu depăşeşte trei kilograme şi care deocamdată creşte doar în serele staţiunii.

Este vorba de pepenele cu gust de coniac, ale cărui seminţe se speră să fie scoase la vânzare cât de curând, imediat ce fructul va fi omologat şi care completează galeria unor soiuri de legume şi fructe ciudate, care nu seamănă cu niciun sortiment cultivat până acum în România.

Pepenele "coniac", care a ajuns în această perioadă la maturitate, are o culoare galben verzuie şi este rodul a 20 ani de cercetări ale doctorului în horticultură Costel Vânătoru.

În afară de acest soi de pepene galben, experimentele horticultorilor buzoieni au dus şi la alte fructe cu un gust deosebit de cel clasic: pepene galben cu gust de ananas, kiwi şi vanilie.

CITIŢI AICI reacţia clienţii bodegilor după ce au gustat din "pepenele coniac"

Inginerul buzoian speră ca odată cu apariţia pe piaţă a unor produse diferite de cele tradiţionale să fie vindecate şi anumite pofte.„Mi-am dat seama că această specie are o disponibilitate genetică de a-şi modifica aroma şi gustul. Aşa am creat soiuri cu aromă de ananas, kiwi, vanilie şi coniac. Deşi nu am făcut studii detaliate pe acest pepene, sperăm totuşi ca să reducă şi tentaţia unora de a consuma alcool în exces" adeclarat doctorul în horticultură Costel Vânătoru.

CITIŢI ŞI:Legumele extraterestre: Buzoienii cultivă „castraveţi-grenadă"Castravete antidiabetic, aclimatizat în RomâniaTomate care se hrănesc cu muzică de Beethoven în sera verticalăLegumele antisecetă sunt la mare căutare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net