Un poliţist şi-a cultivat cannabis în apartament

Ultima actualizare:

George Sebastian Voicu, poliţist la o secţie de poliţie din Capitală, este cel care a pus la dispoziţie locuinţa sa din Bucureşti pentru înfiinţarea culturilor şi a participat la cultivarea plantelor care ar fi urmat să îi aducă un venit lunar de câteva mii de euro. Alături de el a fost Emil Constantin Popescu, cetăţean american de origine română, cu antecedente în domeniul infracţiunilor la regimul drogurilor şi Alexandru Andrei Vlad, recidivist, la domiciliul căruia, cu prilejul percheziţiei efectuate ulterior, au mai fost găsite cantităţi de cannabis de ordinul zecilor de grame.

Cei trei au fost reţinuţi ieri de către poliţiştii Serviciului Antidrog, din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate a IGPR şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti, pentru producere şi trafic de droguri, după ce timp de şase luni au fost monitorizaţi.

În urma descinderii în apartamentul în care se dezvolta cultura de drog, au fost ridicate peste 40 de plante mature de cannabis, mai multe astfel de plante aflate în diverse stadii de dezvoltare, în cantitate de peste patru kilograme, precum şi instalaţia electrică de ventilare şi control al umidităţii şi temperaturii.

Membrii reţelei infracţionale au înfiinţat o cultură de 'cannabis sativa', în soluţii nutritive, în apartament. Periodic, florile şi frunzele plantelor erau recoltate în vederea consumului şi vânzării acestora în Capitală.

Suspecţii au fost reţinuţi, în vederea arestării, pentru săvârşirea infraciunilor prevăzute în Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.Procurorii DIICOT au cerut mandat de 29 de zile pentru poliţist

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) solicită magistraţilor Tribunalului Bucureşti arestarea, pentru 29 de zile, a celor trei persoane din Capitală.

Potrivit procurorilor DIICOT, George Sebastian Voicu, Emil Constantin Popescu şi Alexandru Andrei Vlad au deţinut şi cultivat cannabis în vederea comercializării, în perioada iunie - octombrie 2009, în locuinţa primului inculpat, acesta având şi iniţiativa înfiinţării culturii respective.

George Sebastian Voicu este ofiţer de poliţie, având gradul de subinspector în cadrul Biroului Criminalistic al Secţiei 17 Poliţie Bucureşti. El urma şi cursurile unui masterat în domeniul prevenirii şi combaterii traficului ilicit de droguri.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net