Un dentist român care practica stomatologia la Londra, este acuzat că şi-a ţinut pacienţii în agonie după ce le-a scos dinţii fără anestezie. Cazul a fost relatat în paginile publicaţiei britanice "Basingstoke Gazette".


Printre victimele medicului stomatolog Alexandru Varga (46 de ani), din Cluj, potrivit publicaţiei britanice "Basingstoke Gazette", se numără un copil de şase ani şi o femeie, pe care dentistul român i-a ignorat atunci când aceştia l-au implorat să le administreze anestezice la efectuarea extracţiilor dentare.

Dentistul, care practica stomatologia la Centrul din Franklin Avenue, Tadley, încurca şi evidenţele pacienţilor săi, şi a reuşit, odată, să recomande tratament neadecvat pentru patru dintre pacienţii săi.

Preşedintele Tribunalului, Martyn Green, a spus că lacunele medicului român "au fost numeroase, repetate, şi de lungă durată" şi că Varga ar trebui suspendat de la practicarea stomatologiei pentru un an.

Românul este nedumerit încă de faptul că i s-a interzis să profeseze în Anglia. 

"Acuzaţiile ce mi-au fost aduse reprezintă exagerări. Probabil ei să aşteptau să primească anestezie la orice intervenţie. Nu fac anestezii de dragul de a face oamenilor injecţii", a precizat Varga.

Acum, dentistul român face zilnic naveta de la Cluj la Huedin, unde lucrează într-un cabinet de profil.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: