O fată de 11 ani din comuna Scărişoara a fost răpită şi violată de un băiat de 17 ani care vroia să îi fie soţ. După trei zile de chinuri, copila a fost găsită de poliţişti.


Ionuţ C. din comuna Scărişoara este cercetat pentru răpire şi viol, după ce hotărât să ignore legile româneşti şi să le respecte pe cele ţigăneşti. Acesta a răpit în urmă cu patru zile pe Ioana S, o fată de care îi plăcea, ca să îi convingă familia să o i-o dea de nevastă. Singura problemă este că fata avea numai 11 ani, iar poliţiştii i-au găsit şi l-au arestat.

„Fata venea de la farmacie când lângă ea a oprit o maşină şi a fost băgată cu forţa în ea de un tânăr, care vroia să o ia de nevastă. Acesta a dus-o la rudele lui într-o comună din judeţul Teleorman, unde a ţinut-o sechestrată şi a violat-o. După aceea s-au mutat la alte neamuri, în Bechet, judeţul Dolj unde au fost găsiţi de poliţişti", a explicat procurorul Daniela Aspra. Fata a povestit anchetatorilor clipele de coşmar prin care a trecut, informează Adevărul.

"Le-am zis să îmi dea drumul că îi duc la poliţie, mi-a dat două palme şi a zis să tac. A sunat-o apoi pe mama şi a zis să-i spun la telefon că rămân cu el, dar nu i-am spus aşa ceva. A profitat de mine, eu nu am vrut şi i-am spus că sunt mică", a povestit copila.

Riscă 12 ani de închisoare

Băiatul a declarat în faţa procurorilor că avea de gând să o ia de nevastă şi că a răpit-o pentru că la ţigani aceasta este o modalitate de a convinge familia fetei să accepte căsătoria. „A spus că părinţii lui o plăceau pe fată şi că a vrut să convingă şi familia ei să îşi dea acordul. A negat faptul că a violat-o şi a spus că fata a vrut să întreţină relaţii sexuale", a spus Daniela Aspra.

Băiatul este acum în arest pentru 19 zile şi este cercetat pentru răpire şi viol, iar fetiţa s-a întors la părinţii ei după ce a fost consultată de medicii specialişti. Ionuţ C riscă o pedeapsă cu închisoarea între 5 şi 12 ani

Răpirea ţigăncilor, motiv de scnadal

Dacă fata este răpită fără să îşi dea consimţământul, legea ţigănească spune că este cea mai mare ruşine. Rudele nu au linişte până nu îl prind şi nu îl judecă pe răpitor, iar dacă sunt din acelaşi sat el şi familia lui sunt marginalizaţi. Furtul unei fete poate aduce duşmănii între famiilii, pentru că onoarea tatălui fetei este distrusă. Acesta nu îşi poate ţine promisiunea faţă de ţiganul căriua i-a promis fata. Muţi rromi acceptă ca băieţi din comunitatea lor să fure fete din alte localităţi, dar îl condamnă pe cel care fură o fată din acelaşi sat.


loading...
Loading...
Citeste tot despre: