Un val de frig polar a lovit puternic America de Sud: 100 de morţi şi mii de vite moarte

Ultima actualizare:

    Sud-americanii nu au mai văzut o aşa iarnă, atât de rece
Sud-americanii nu au mai văzut o aşa iarnă, atât de rece

Cincisprezece persoane au murit din cauza unui val de frig polar înregistrat în Paraguay şi Argentina în ultima săptămână, au anunţat, luni, autorităţile sanitare paraguayene şi asociaţia umanitară argentiniană Red Solidaria (Reţeaua solidară).

Două dintre victime, cu vârste de 17, respectiv 68 de ani, au murit duminică în somn, intoxicate de fumul emis de instalaţiile de încălzire cu cărbune, a anunţat poliţia din Paraguay. Alte patru persoane, cu vârste cuprinse între 44 şi 80 de ani, şi-au pierdut viaţa din cauza temperaturilor scăzute din zonele rurale.

În Uruguay, două persoane fără adăpost au murit de frig, în timp ce în Argentina temperaturile scăzute au provocat moartea a 12 persoane. Aici se adaugă şi cele intoxicate cu monoxid de carbon, 33 la număr.

Majoritatea celor afectaţi de hipotermie erau săraci care trăiau pe străzile din Buenos Aires şi din cele şapte provincii ale ţării afectate de acest un val de frig polar. Preşedintele Red Solidaria, Juan Carr, a declarat la postul de televiziune TN că în capitala argentiniană trăiesc circa 1.400 de persoane fără adăpost, iar numărul acestora ajunge la 20.000 în întreaga ţară.

Bolivienii au anunţat că 18 pesoane au decedat pe parcursul ultimelor seri foarte reci, majoritatea în suburbiile La Pazului, una dintre capitalele lumii aflate la cea mai mare altitudine.

Această iarnă australă deosebit de rece a adus precipitaţii sub formă de ninsoare în regiuni aride de la poalele Anzilor, în nord-vestul Argentinei, unde nu a mai nins de 30 de ani.

Valul polar uriaş a atins Argentina, sudul Braziliei, Uruguay, Paraguay, Chile şi Bolivia.

În Argentina, zeci de zboruri regionale au fost anulate, în timp ce mulţi fermieri brazilieni şi paraguayeni s-au trezit de dimineaţă realizând că grajdurile lor au servit ca nişte congelatoare pentru vitele lor. Mii de animale au murit din cauza gerului.

Potrivit serviciilor naţionale de meteorologie, şi în zilele următoare vor fi înregistrate temperaturi scăzute şi vor cădea ninsori abundente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net