UPDATE: Haos pe linia 41: Tramvaiele sunt blocate de zece ore din cauza gheţii

Ultima actualizare:

    Zeci de tramvaie au fost blocate pe linie din cauza lipsei de reacţie a angajaţilor RATB
Zeci de tramvaie au fost blocate pe linie din cauza lipsei de reacţie a angajaţilor RATB

Peisaj de coşmar pe linia tramvaielor 41, în dreptul Podului Ciurel. Tramvaiele sunt blocate pe calea ferată încă de azi dimineaţă de la ora 6.15 din cauza îngheţării liniei de contact. Angajaţii Regiei nu au intervenit pentru reluarea circulaţiei.

UPDATE Ora 16.45: Tramvaiele 41, blocate de zece ore

Traficul pe linia tramvaielor 41 continuă să fie blocat. Au trecut zece ore de când primul tramvai s-a oprit în zona Podului Ciurel din cauza gheţii de pe linia de contact, însă angajaţii RATB nu au găsit nici o soluţie. Deşi anunţaseră că vor relua traficul în jurul orei 13.30, angajaţii Regiei de transport vor munci şi pe parcursul nopţii pentru reluarea traficului. Călătorii sunt preluaţi, în continuare, de autobuze-navetă (641) care circulă din Drumul Taberei până la Piaţa Presei şi retur.

UPDATE Ora 16.00: Concedieri la RATB

Reprezentanţii Regiei de transport i-au eliberat din funcţii pe directorul de Exploatare, Gheorghe Aron, şi pe directorul de Exploatare Transport Electric, Niculae Voinea, pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu în urma incidentului de azi-dimineaţă. Cei doi au fost cercetaţi disciplinar şi au plătit cu funcţiile fiindcă nu au luat o serie de măsuri, obligatorii în astfel de situaţii: neluarea măsurilor de deszăpezire a căii de rulare, nesuplimentarea adecvată cu autobuze pentru înlocuirea tramvaielor blocate, neluarea în considerare a avertizărilor directorului general şi ignorarea condiţiilor meteo, neintroducerea unor tipuri de tramvaie adecvate circulaţiei în condiţii de iarnă şi neluarea măsurilor de deblocare a circulaţiei în Capitală.

Traficul pe calea de rulare a tramvaielor 41 e şi acum blocată. Angajaţii RATB lucrează la foc continuu pentru a asigura circulaţia şi pe timp de noapte, când sunt anunţate temperaturi sub zero grade.

Zeci de tramvaie au rămas blocate încă de la primele ore ale dimineţii în zona Ciurel din cauza gheţii de pe linia de contact. Personalul RATB, care trebuia să intervină de urgenţă pentru reluarea circulaţiei, s-a deplasat la faţa locului cu o întârziere de circa patru ore. La această oră, angajaţii RATB lucrează pentru curăţarea gheţii. Reprezentanţii Regiei spun că în cel mult o oră, tramvaiele vor circula din nou. Pentru că nu au intervenit la timp, salariaţii de la „Intervenţii” vor fi sancţionaţi drastic.

„Directorul RATB Adrian Criţ s-a deplasat la faţa locului pentru a examina situaţia. Conducerea a demarat o anchetă pentru a stabili care sunt motivele pentru care salariaţii nu şi-au făcut treaba. Vor fi sancţionaţi aspru, întrucât călătorii au avut mult de suferit din cauza blocajului”, a declarat pentru Click! Brânduşa Raeceanu, purtătorul de cuvânt al Regiei de transport.Pentru preluarea călătorilor, RATB a pus la dispoziţie o lini-navetă (641) care circulă în ambele sensuri pe ruta Drumul Taberei-Piaţa Presei Libere.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net