UPDATE Raed Arafat: «Trei bebeluşi au decedat în urma exploziei de la Maternitatea Giuleşti»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

O explozie a avut loc, luni seară, la secţia de reanimare a Maternităţii Giuleşti din Capitală.

Update 22.10 "Este foarte dificilă identificarea copiilor. Brăţările de identificare au ars în incendiu. Momentan prioritatea noastră este stabilizarea micuţilor. În acest moment, 4 bebeluşi sunt intubaţi, cu respiraţie asistată, iar ceilalţi 4 sunt sub supraveghere", a precizat Dan Mircea Enescu, directorul Spitalului Grigore Alexandrescu.

Update 21.57 "La spitalul Caritas au ajuns 14 mămici şi 11 copii, evacuaţi de la Maternitatea Giuleşti. Toţi sunt în stare bună, în afara oricărui pericol", a declarat medicul Bogdan Jansen, Manager General a Spitalului Caritas din Bucureşti.

Update 21.20 "Sunt 8 copii internaţi în spitalul nostru (Grigore Alexandrescu - n.r.), 4 sunt intubaţi, alţi 4 sunt in stare foarte gravă. Toţi bebeluşii sunt născuţi prematur, având sub 3 kilograme. Toţi sunt în stare extrem de gravă, având şanse mici de supravieţuire, unii având arsuri pe 70%-80% din suprafaţa corpului, a declarat Dan Mircea Enescu, directorul Spitalului Grigore Alexandrescu.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Update 21.05 Surse din spital spun că în urma cu trei zile instalaţia de aer condiţionat din secţia reanimare nou născuţi a fost curăţată, timp în care bebeluşii au fost transferaţi într-o altă sală, la parter de la etajul doi.

După terminarea lucrărilor, nou născuţii au fost aduşi iar în secţia de reanimare. Acum autorităţile evacuează maternitatea. 26 de gravide sunt în curs de evacuare.

Ascultă apelul celor de la maternitatea Giuleşti către 112.

Update 20.58 Din cei opt bebeluşi de la Grigore Alexandrescu, trei au ajuns în comă, unul dintre ei a murit, iar medicii încearcă să resusciteze pe ceilalţi doi.

Update 20.50 "Opt copii au fost evacuaţi cu arsuri medii şi grave, care au plecat către spitalul Grigore Alexandrescu. Am avut trei decese de nou născuţi. Din cei 8 copii care au plecat spre Spitalul Grigore Alexandrescu, cel puţin unul a fost în stop cardiac, însă a fost resuscitat. Până acum au fost evacuate 7 gravide la spitalul Filantropia. Am luat decizia de a evacua toate gravidele din maternitate", a declarat medicul Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Update 20.45 Unul dintre bebeluşii transportaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu a murit, altul este în stare foarte gravă, iar prognosticul medicilor este rezervat, în vreme ce alţi opt nou-născuţi, sunt de asemenea, în stare gravă, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Update 20.40 Incendiul a pornit la 18.45 la etajul 2 al maternităţii, în sala de reanimare a bebeluşilor. Tragedia a fost cauzată de incubator care s-a supraîncălzit şi a luat foc. Din cauza căldurii şi a focului au explodat şi tuburile de oxigen. Surse din spital ne-au spus ca trei bebeluşi au fost spulberaţi de suflul exploziei.

Iniţial s-a presupus că a explodat un aparat de aer condiţionat, însă specialiştii infirma şi spun că acest lucru este imposibil.

Şase gravide au fost duse la Spitalul Filantropia.

Update 20.13 Alte surse au confirmat pentru Click! decesul celor trei bebeluşi. Ei au murit spulberaţi de suflul exploziei. Unul se afla in pe masa de ventilat, iar ceilalţi doi in pătuţuri pentru tratament. Potrivit aceloraşi surse, o asistentă a fost şi ea rănită de explozie.

Update 20.09 Surse medicale din cadrul maternităţii au declarat, neoficial, ca trei dintre bebeluşi au decedat, informează Antena 3.

Update 20.05 Reprezentanţii Spitalului Grigore Alexandrescu aşteptau 11 copii cu arsuri mai mari sau mai mici pe corp.

Update ora 20.00 "Trei bebeluşi au ajuns la spital în stare gravă. Doi dintre ei au arsuri pe 30-40% din suprafaţa corpului", a declarat Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Update ora 19.45 Prima salvare cu primul copil ars ajunge la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Update ora 19.35 Incendiul izbucnit în urma exploziei care s-a produs la Maternitatea Giuleşti din Capitală a fost stins după aproximativ jumătate de oră, iar 11 copii au fost evacuaţi din Secţia de Terapie Intensivă şi transportaţi la mai multe spitale pentru investigaţii.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Update ora 19.20 La faţa locului sunt echipaje ale ISU Bucureşti, patru ambulanţe de pompieri SMURD, fiind solicitate şi ambulanţe cu medic.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat, pentru Mediafax, că incendiul a cuprins o suprafaţă de 20 - 30 de metri pătraţi, fiind semnalat la Secţia de Terapie Intensivă pentru nou-născuţi.

El a precizat că pompierii nu au reuşit, deocamdată, să intre în secţie, din cauza flăcărilor.

De asemenea, au fost trimise şi echipaje ale Poliţiei Sectorului 6, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

"În acest moment, copiii sunt evacuaţi pe geam. Din primele informaţii, se pare că nu există victime", a declarat Anca Onofrei, purtător de cuvânt ISU.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net