Uraganul Cavani!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Miercuri, în Europa League, Steaua va da piept cu Napoli, o echipă care luptă până în ultima secundă. Dacă pui că la italieni joacă şi Edinson Cavani, genul de atacant care-ţi dă gol din jumătate de ocazie, „roş-albaştrii" au o misiune imposibilă pe „San Paolo".

De numele lui Edinson Cavani nu atârnă titluri cât speranţe. La 23 de ani, vârful lui Napoli este unul dintre cei mai „în vână" atacanţi din Europa.

Stau dovadă cele 15 reuşite în 21 de meciuri pentru echipa de la poalele Vezuviului (până la partida de aseară, cu Genoa). Suficient deci cât să atragă atenţia Barcelonei sau a lui Inter, echipa la care uruguaynul îşi doreşte cel mai mult să ajungă.

Până să semneze cu Palermo, în ianuarie 2007, Cavani a jucat la Danubio în ţara natală, echipă la care încă evoluează Alvaro Recoba şi pe unde a trecut şi Diego Forlan.

De atunci însă, cariera acestui jucător a mers numai în sus, totul culminând cu locul patru obţinut de Uruguay la Cupa Mondială din această vară, unde a prins 6 din cele 7 meciuri ale echipei sale.

De menţionat că Edinson a şi marcat un gol în Africa de Sud, cu Germania, în finala mică. N-a fost mai bun la naţională ca Forlan şi Suarez, dar i-a convins înainte de Mondial pe oficialii lui Napoli să pună pe masă 4 milioane de euro pentru un împrumut, cu primă opţiune de cumpărare la anul, de la echipa lui Goian.

Şi de atunci, a început să scrie istorie!

Pe atacantul lui Napoli, cel mai bine îl cunoaşte antrenorul său de la Danubio, Gustavo Matosas: „Pe Edinson Cavani îl ştiu de când juca în liga a cincea. E un atacant de nivel european, caută tot timpul golul, e genul de jucător pentru care nu contează o gheată luată în cap, doar să marcheze. S-a schimbat puţin între timp, singurul aspect la care a lucrat e că acum nu mai joacă tot meciul în viteza a cincea. A învăţat să se se controleze şi să se adapteze diferitelor momente ale jocului. Nu poţi s-o ţii 90 de minute în ritm de mango! De când îl pregăteam la Danubio, am ştiut că băiatul ăsta are un viitor mare în faţă. Are foame de gol. Şi era un jucător care muncea mult, ştia de atunci să se mişte în teren şi avea o tehnică bună. E un atacant de rasă, cum se spune".

Pizza şi cântece pentru El Matador!

Când Napoli l-a transferat de la Palermo, vestea i-a înfierbântat atât de tare pe vulcanicii suporteri napoletani, încât Alberto Caccia, un cântăreţ local, i-a compus „Forza Cavani Ale", înainte ca acesta să debuteze în tricoul „Azzurrilor".

Câteva luni mai târziu, „El Matador" avea deja „Pizza Cavani", statuete de jucărie, dar mai presus de toate, dragostea şi respectul unor suporteri renumiţi în Italia pentru fanatismul lor.

simeon stalpnicul png

Carte de vizită

A jucat la Danubio, Palermo şi acum la Napoli

A câştigat titlul cu Danubio, în 2006

La 23 de ani, are deja 168 de meciuri şi 66 de goluri în carieră

A dat opt goluri în 23 de selecţii pentru Uruguay

Bunicii din partea tatălui sunt italieni din Maranello, unde se fabrică Ferrari

Fratele lui mai mare, Walter Guglielmone, a fost coleg sezonul trecut cu Aliuţă, Neaga şi Naidin la Neftci Baku

E poreclit „Matadorul", pentru că n-are milă în faţa porţii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net