Gata, au stat destul în casă, peste iarnă. Acum, temperatura de afară vă permite să scoateţi ghivecele de flori afară, la aer, sau chiar pe balcon. Împrospătaţi-le pământul, curăţaţi-le de uscături şi puneţi-le îngrăşământ.


Pe aceeaşi temă:

Cum scapi de   insectele din apartament

Scoate mirosul de naftalină cu bicarbonat

Şapte sfaturi ca să speli hainele sănătos

Sfârşitul lui aprilie - începutul lui mai este perioada ideală de scos florile afară din casă. Iar asta pentru că temperatura pe timpul nopţii nu mai coboară sub 7-8 grade Celsius, situaţie în care plantele ar fi în pericol de îngheţ.

Pentru că în sezonul rece nu au fost în vegetaţie şi au stagnat în creştere, acum, când se trezesc la viaţă, au nevoie de o îngrijire specială.

Li se schimbă pământul, dacă vasul e prea mic sau dacă se observă că plantei nu-i mai merge, se curăţă de uscături.

"Pământul unei plante de apartament se schimbă la doi-patru ani, dacă este nevoie. Dacă nu, primăvara, doar se împrospătează în partea de sus. Îngrăşământ li se pune o dată pe lună, acesta fiind sub formă de granule care se introduc în pământ şi se dizolvă treptat, sau sub formă de soluţie care se amestecă în apă. Pentru a evita să fie rupte de vânt, plantele mai mari se pun în colţuri, la adăpost, sau se ancorează", vă sfătuieşte Liliana Theodoru, inginer peisagist în cadrul Natural Design International.

Florile se udă seara sau dimineaţa. Plantele cu frunze cărnoase se udă mai rar decât cele cu frunze subţiri (gen palmier), pentru că acestea din urmă nu au unde să înmagazineze apa.

1,5 lei firul de panseluţe

Muşcată - 10 lei

Ienupăr târâtor - 40 de lei

Liană, trandafir căţărător - între 15 şi 90 de lei, în funcţie de mărime

Petunie - 10 lei

Brad argintiu - 1.000 de lei

1 mp rulou de gazon - între 2 şi 5 euro

Magnolie - 150 de lei

Plantele la balot se pot planta în orice perioadă a anului. Scoateţi-le cu grijă din recipientul de cumpărat şi plantaţi-le cu tot cu pământul în care vin


 
 
Loading...
Citeste tot despre: