Viaţa lui costă 1000 de lei pe lună!

Ultima actualizare:

    Ionuţ are 4 ani
Ionuţ are 4 ani

Ionuţ are 4 ani şi îi plac desenele animate cu Tom şi Jerry. Ar vrea să meargă la grădiniţă, să-şi facă prieteni, numai că boala nu-i permite. Singura lui alinare e că injecţiile i le face mama, care e asistentă.

Ionuţ s-a născut la maternitatea Giuleşti, iar boala a pus stăpânire pe el, la câteva zile de viaţă. „Deşi am avut o sarcină fără greutăţi, băiatul meu a venit pe lume cu o mare lipsă de calciu.

Fontanela i s-a închis extrem de greu, abia la doi ani şi jumătate”, povesteşte, Lorisa, mama copilului. Însă problemele de sănătate ale lui Ionuţ nu s-au oprit aici.

Au urmat câteva episoade de enterocolite extrem de virulente, iar din cauza lipsei de calciu a avut de două ori picioruşele în ghips. La şase luni, Ionuţ a fost suspect de leucemie, iar sufletul părinţilor a îngheţat până la confirmare!

Au avut noroc, nu a fost leucemie! Dar analizele medicale au dezvăluit an de an, tot mai multe boli care şi-au făcut loc în trupul firav al băieţelului.

Astfel, el a fost diagnosticat cu: diaree cronică nespecifică, deficit imunitar, osteonecroză scafoid tarsian, iar anul acesta, în urma colonoscopiei efectuată la spitalul „Marie Curie”, a ieşit la iveală boala Cron.

O boală metabolică, care îi macină calciul din organism şi pentru care copilul nu are un tratament adecvat.

În prezent Ionuţ urmează un tratament cu fiole buvabile Intercron, care se găsesc numai în Franţa, ia şi fiole de  Venofer şi are voie să bea numai un anumit tip de lapte, Modulen, al cărui preţ este de 150 de lei cutia.

Practic, tratamentul copilului pe lună costă aproximativ 1.000 de lei, bani pe care părinţii îi procură extrem de greu. Tătăl câştigă 1.500  de lei pe lună, iar acesta e singurul venit al familiei Duţu. Ionuţ, mai are un frăţior, Mihai care are 12 ani.

Avem nevoie de un specialist care să îi poată prescrie lui Ionuţ un tratament pentru boala Cron, iar dacă cineva poate să sponsorizeze, o perioadă, tratamentul lunar al acestui băieţel, să sune la telefonul: 021.407.76.80.

Fii bun, ajută!

CONT LEI: RO88 PIRB 2501 7244 0500 3000

CONT EURO: RO25 PIRB 2501 7244 0500 2000

Cod swift/BIC PIRB RO BU; Banca Piraeus, sucursala Pipera.

CUI RO15162540

Conturile aparţin Fundaţiei COSMIR a trustului Adevărul Holding.

Puteţi ajuta şi altfel decât cu bani

Dacă ajutorul pe care doriţi să-l acordaţi nu se referă la bani, scrieţi-ne pe adresa de mail: dininimapentrucopii@click.ro sau

contactaţi-ne la tel 021.407.76.80.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net