S-au împlinit deja doi ani de la istorica victorie obţinută de Simona Halep la Roland Garros. Românca a ţinut să marcheze în mod special această zi, aşa că, pe lângă mesajele de mulţumire transmise pe reţelele sociale antrenorului Darren Cahill, a sărbătorit şi cu iubitul ei.


Sâmbătă, 9 iunie 2018, este o dată care va rămâne înscrisă cu litere de aur în istoria sportului românesc. Este ziua în care o sportivă din ţara noastră a reuşit să ridice deasupra capului un trofeu de Grand Slam după o pauză de exact 40 de ani! Simona Halep este cea care a rescris istoria şi şi-a îndeplinit un vis pe care îl avea din copilărie: acela de a triumfa pe zgura pariziană de la Roland Garros. Cum primul mare trofeu nu se uită niciodată, Simona a ţinut să sărbătorească aniversarea a doi ani. A început petrecerea chiar mai devreme, de sâmbătă, 6 iunie. Mai întâi, a postat un mesaj de mulţumire la adresa antrenorului Darren Cahill, cel care a crezut în ea până în pânzele albe: ”Acum doi ani. Nu o să uit niciodată. Mulţumesc, Darren Cahill, pentru susţinere şi pentru că mereu ai crezut în mine”, a scris jucătoarea noastră pe Twitter. 

Apoi, profitând că s-a aflat acasă, la Constanţa, a ieşit pe o terasă de pe plaja din Mamaia, alături de iubitul ei, Toni Iuruc, şi de un prieten comun. Ei au stat aproximativ o oră la masă, timp în care Simona a acordat şi câteva autografe. 

9-1.jpg

Tenismena şi iubitul său, Toni Iuruc, au sărbătorit victoria de la Roland Garros alături de un prieten
FOTO: Mihai Ionescu

Pentru a ajunge în posesia trofeului de la Roland Garros, Simona Halep a trebuit să treacă în finală de americanca Sloane Stephens. A învins românca, la capătul unui meci dramatic, în care a revenit de la set şi 0-2 pentru a se impune cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1. Ea a recunoscut că a avut mari emoţii, în memorie stăruindu-i eşecurile din finalele cu Sharapova (2014) şi Ostapenko (2017). ”Această finală a fost ceva diferit. Înainte de finalele din trecut, Darren Cahill îmi spunea să intru pe teren şi să dau tot ce pot, că am o finală în faţa mea aşa că orice s-ar întâmpla totul va fi bine. Nu e o dramă dacă pierzi o finală de Grand Slam. De data asta, însă, mi-a spus că trebuie să merg să o câştig, pentru că ştim ce s-a întâmplat în 2017, când am aşteptat victoria. Acum, înaintea meciului, mi-a spus că dacă vreau cu adevărat să o câştig, trebuie să urmăresc asta adevărat. De aceea, în unele momente, ca atunci când eram condusă cu un set şi 2-0, am fost mai agresivă. La final a fost unul dintre cele mai frumoase trăiri pe care le-am avut vreodată. Vizualizam asta în fiecare zi în anii în care am jucat acolo, aşa că da, e cel mai frumos sentiment când ştii că eşti campioană la Roland-Garros”, a declarat Simona Halep într-un interviu pentru Eurosport.

Darren Cahill: «Cel mai frumos moment din carieră»

9-3.jpg

Simona, alături de Darren Cahil

Antrenorul Darren Cahill a fost unul dintre factorii cheie ai succesului Simonei din 2018. El a povestit într-un interviu acordat unei emisiuni din Australia cât de emoţionată era românca înaintea victoriei, dar şi ce bucurie enormă a declanşat succesul ei. ”A fost un sentiment de nedescris când s-a bucurat. Era foarte important pentru români ca ea să câştige acea finală. I-am zis că nu este vorba doar despre ea, ci şi despre ţară, despre România, despre oamenii care au nevoie de acea victorie. Tremura înainte de meci, dar felul în care s-a descurcat în acea partidă a fost cel mai frumos moment pe care l-am trăit în toată cariera mea din tenis”, a declarat Darren Cahill.

 

 
 
Loading...