Cineastul Luc Besson, mari probleme cu legea

Ultima actualizare:

    Compania cineastului Luc Besson, vizată de o anchetă privind infracţiuni economiceFoto: Hepta
Compania cineastului Luc Besson, vizată de o anchetă privind infracţiuni economiceFoto: Hepta

Fosta companie a cineastului francez Luc Besson, acţionar majoritar al "EuropaCorp", este vizată de o amplă anchetă! Verificările privesc un posibil abuz de putere şi infracţiuni economice, în mai multe afaceri derulate de aceasta.

Ancheta preliminară a fost deschisă acum câteva luni, potrivit variety.com. Verificările au început după ce vechea companie, "Frontline", devenită, între timp, "Blue Event", deţinută de Luc Besson şi Christophe Lambert, ar fi fost supraevaluată la 6 milioane de euro.

În anul 2012, "Frontline" a transferat închirierea studiourilor "La Cite du Cinema" companiei nou înfiinţate "Blue Event", potrivit Mediafax. Astfel, tranzacţiile le-au permis lui Besson şi Lambert să îşi crească procentul de acţiuni deţinute în "EuropaCorp" şi să controleze drepturile de a organiza evenimente private în studiourile "La Cite du Cinema". La sfârşitul lunii octombrie, compania "EuropaCorp" a fost condamnată la plata unei amenzi de 200.000 de euro de Autoritatea Pieţelor Financiare din Franţa, întrucât a oferit investitorilor informaţii contabile inexacte.

Pelicula "Lucy"a avut încasări uriaşe

Totodată, "EuropaCorp" a avut parte de un an 2014 fast, graţie celui mai recent film al cineastului Luc Besson, "Lucy". Pelicula a devenit, în această vară, cel mai de succes lungmetraj al său din punctul de vedere al încasărilor la nivel mondial: peste 430 de milioane de dolari.

Cine este Luc Besson

Regizor, scenarist şi producător, Luc Besson are în spate o carieră de peste un sfert de secol. Cineastul este proprietarul companiei "EuropaCorp", prin intermediul căreia a produs peste 50 de filme. Besson a început să scrie poveşti din plictiseală: se spune că a terminat primele versiuni ale scenariilor "Al cincilea element" şi "Marele albastru" pe când era adolescent. În ultimii ani, Besson a produs nenumărate filme de acţiune, precum seriile "Taxi", "Curierul", "Sărutul Dragonului" şi "Dresat pentru a ucide".

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net