Violenţele din Jamaica provocate de planul de extrădare în SUA a unui mare traficant de droguri continuă. Potrivit autorităţilor, mai multe persoane au murit în vestul capitalei Kingston, unde a fost declarată stare de urgenţă, relatează NECN.


Violenţele au survenit în contextul planurilor autorităţilor de a-l extrăda în SUA pe Christopher "Dudus" Coke (foto jos), acuzat anul trecut de conspiraţie pentru distribuirea de marijuana şi cocaină şi conspiraţie pentru trafic cu arme de foc. Poliţia jamaicană a refuzat să precizeze numărul victimelor.

Localnicii au declarat că elicoptere ale guvernului au aruncat explozibili în fieful lui Coke.

Atacul a intervenit după ce rezidenţii au blocat drumurile din zonă pentru a restricţiona accesul poliţiei şi armatei. Violenţele s-au extins în Spanish Town, la aproximativ 20 de minute distanţă de capitală, unde persoane înarmate blochează un drum important şi un pod ce face legătura între golful Montego şi Kingston.


Doi ofiţieri de poliţie au fost ucişi şi alţi şase asu fost răniţi, duminică noapte, în ciocnirile de lângă aeroportul internaţional de lângă Kingston.

Cursele aeriene au operat conform programului, precizează sursa citată.

Starea de urgenţă a fost extinsă în cartierul St Andrew din capitala Kingston.

 
 
Loading...