Violenţe la protestul studenţilor britanici: 17 răniţi şi 34 de tineri arestaţi - VIDEO

Ultima actualizare:

Mii de studenţi au manifestat miercuri în stradă, în mai multe oraşe din Marea Britanie, pentru a protesta faţă de creşterea taxelor de înscriere la universitate, inclusiv la Londra, unde au avut loc confruntări cu forţele de ordine, după 15 zile de la primele proteste violente pe această temă, scrie Adevărul.

Sute de poliţişti au format cordoane de protecţie, oprind miile de studenţi şi de elevi din ciclul secundar, veniţi să manifesteze la Whitehall, cartierul în care se află sediile ministerelor, la Londra.

"Ticăloşilor de conservatori, venim peste voi" şi "Luptaţi împotriva reducerilor" cheltuielilor publice, au scandat studenţii. Unii aveau faţa acoperită sau purtau cagule, în aceste manifestaţii neobişnuite pentru Marea Britanie.

În capitala britanică s-au produs câteva confruntări. Un vehicul de curierat al poliţiei, în care nu se afla niciun poliţist, a fost atacat de manifestanţi, care i-au distrus parbrizul cu lovituri de bare. Câţiva studenţi au reuşit să se urce pe clădiri oficiale sau pe refugii din staţii de autobuz, în timp ce alţii aruncau cu fumigene şi bastoane asupra cordoanelor forţelor de poliţie.

Aproximativ 10.000 de studenţi au protestat în mai multe puncte din Londra, iar între câteva sute şi 3.000 au manifestat în alte oraşe universitare din ţară, potrivit AP.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net