Vreau şi eu maşină electrică! Dar unde o încarc?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

E frumoasă, nu poluează mediul şi merge numai pe baterie. Pe Renault Fluence ZE, sosit pentru câteva zile în România, îl vom putea vedea pe străzi abia de la anul. Problema pe care francezii încearcă să o rezolve cu autorităţile noastre: existenţa prizelor de reîncărcare.

Când te gândeşti la un vehicul 100% electric, primul lucru care îţi vine în minte e că este foarte scump şi nu rentează. Am avut ocazia, ieri, preţ de 10 minute, să conduc o astfel de maşină: Renault Fluence ZE.

Citeşte şi:

«Blonda» lui Petru Mircea conduce maşina Mădălinei Manole - FOTO

Rus nebun. Conduce cu maşina făcută acordeon - VIDEO

Sânzi îşi spală maşina cu sânii uzi fleaşcă! FOTO

Liuzzi a călcat cu maşina un oficial!

După o astfel de experienţă, primul impuls a fost să-mi fac un credit pentru a putea s-o cumpăr. Cu mult zvâc pentru o electrică, cei 95 de cai putere ai motorului oferă suficientă putere pentru a nu-ţi fi rănit orgoliul la volan.

Spaţioasă, dar mai ales silenţioasă şi fără emisii poluante, berlina franţuzească te cucereşte pe loc. Totuşi preţul piperat (26.300 de euro cu TVA) mă face să am anumite reţineri.

Am însă un alt motiv, cu mult mai practic, ca să nu scot banii din buzunar pentru o asemenea maşină: în România nu am unde să o încarc! Astfel pare că nici nu mai contează oferta ministrului mediului, Laszlo Borbely, care îi stimulează cu şase vouchere pe cei care vor cumpăra maşini electrice prin programul Rabla sau cu o reducere de până la 5.000 de euro.

„Am pus la punct împreună cu furnizorii de energie şi de infrastructură un caiet de sarcini pe care îl vom prezenta în peste 20 de oraşe mari, unde vom încerca să implementăm infrastructura de reîncărcare. Abia din 2012, există posibilitatea să le comercializăm în România, în primă fază către companii şi instituţii de stat", ne-a declarat Dora Pasăre, brand manager Renault.

Avantaje

- nu consumă carburant- nu poluează- silenţioasă- nu necesită drumuri multe în service

simeon stalpnicul png

Dezavantaje

- preţ mare - prea silenţioasă pentru pietoni, care riscă să se accidenteze- lipsa centrelor de reîncărcare a bateriei

Detalii tehnice Renault Fluence ZE

- Preţ: 26.300 cu TVA- Baterie: litiu-ion 22 kWh- Încărcare: standard (6-8 ore)şi quickdrop (înlocuirea bateriei cu o alta) - Autonomie: 185 de km- Cai Putere: 95 - Lungime: 4.75 m- Viteză maximă: 135 km/h

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net