Vrei o căsnicie ferită de divorţ? Iată cele mai «sigure» meserii!

Ultima actualizare:

Cercetătorii britanici au descoperit că persoanele cu anumite profesii au o predispoziţie către divorţ.

Potrivit unui studiu efectuat pe 449 de profesii, citat de cotidianul britanic "The Telegraph", cei care au locuri de muncă extroverte şi stresante, sau cele din domeniul asistenţei sociale au şansele cele mai ridicate de a divorţa.

Astfel, cele mai mari procente în ceea ce priveşte căsniciile eşuate şi sfârşite prin divorţ le înregistrează dansatorii(43%), barmanii(38%), psihiatrii şi asistenţii medicali (28%).

La polul opus, se află veterinarii, profesorii, dentiştii şi optometriştii. Numai 7% din căsniciile lor au sfârşit în divorţ, potrivit studiului citat de publicaţia britanică.

"Nu este o noutate că relaţiile se destramă deseori sub presiunea serviciului, care presupune ore de muncă în plus sau un program haotic. Totodată, dacă lucrezi într-un mediu extrovert, ai mai multe şanse să cunoşti alte persoane şi să dezvolţi relaţii extraconjugale ", a declarat Dai Williams, psiholog în cadrul Societăţii Britanice de Psihologie.

"Totuşi, este interesant că persoanele care au profesii în domeniul asistenţei sociale, prin care ajută alţi oameni, au un nivel ridicat al ratei de divorţ. Principalele motive ţin de faptul că petrec foarte mult timp având grijă de alţii, în detrimental propriei familii, sau de faptul că au o sensibilitate nativă crescută şi sunt, astfel, mai vulnerabili în propriile relaţii ", a adăugat Williams.

Citeşte pe adevărul.it care este profesia cu cele mai mici şanse de divorţ.

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net