Avertizare meteo! Ceață dimineața, furtuni puternice după-amiaza

Ultima actualizare:

    ANM a emis un cod galben de ploiFoto: Pixabay
ANM a emis un cod galben de ploiFoto: Pixabay

Vremea nu ne dă pace! Luna iunie este una capricioasă, cu zile călduroase și nopți ploioase. Meteorologii au avertizat că luni (17 iunie), până la ora 9:00, vor fi semnalate condiții de ceață. Șoferii trebuie să fie foarte vigilenți, mai ales că în unele zone vizibilitatea va fi sub 200 m.

Local, în alte regiuni vizibilitatea va ajunge și sub 50 de metri. Zonele vizate sunt următoarele: udețul Harghita: Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Sărmaș, Lăzarea, Gălăuțaș, Subcetate, Voșlăbeni.

De asemenea, de Rusalii este cod galben de ploi. Vor fi manifestări de instabilitate  atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.  În Banat, Crișana, local în Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Cum va fi vremea în această săptămână

Vremea devine aproape caniculară în această săptămână. Temperaturile vor atinge chiar și 34 de grade Celsius în unele regiuni. Desigur, nu vom scăpa de instabilitatea atmosferică. În mai multe județe din țară, va ploua aproape în fiecare zii. În Banat, vremea se va încălzi treptat, temperaturile ajungând la 34 de grade. În Crișana, maximele vor fi cuprinse între 30-34 de grade Celsius. Tot aici vor fi averse aproape în fiecare zi. În Transilvania, temperaturile maxime scad la 27 de grade, iar în Moldova ajung la 32 de grade. În Dobrogea, valorile maxime se vor situa în jurul valorii de 28 de grade.

Valorile termice diurne vor fi în creștere în Muntenia, ajungând la 32 de grade. În această regiune, sunt prognozate averse aproape în fiecare zi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net