Avertizare meteo de vreme severă: Frig și ploi în toată țara. La munte va ninge

Ultima actualizare:

    Vremea se răcește în toată țaraFoto: Pixabay
Vremea se răcește în toată țaraFoto: Pixabay

Vești proaste de la meteorologi! ANM a prelungit avertizarea meteo de vreme severă până luni (5 aprilie). Va fi mai frig decât de obicei pentru acesastă perioadă și va ploua în toată țara. În unele zone există chiar risc de lapoviță. Pentru zonele montane, mâine intră în vigoare un cod galben de ninsori și viscol.

Începând de vineri (2 aprilie), de la ora 13.00, și până luni dimineața, la ora 10:00, se vor înregistra ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului și răcire accentuată a vremii.

Vor fi perioade în care va ploua în toate regiunile. Vor fi mai ales averse, iar în sudul și sud-estul țării în după-amiaza și în seara zilei de vineri vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și izolat va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20...25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru și în zona montană.

Vreme rece și în București

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat o prognoză specială pentru București, valabilă în intervalul vineri, ora 13 - luni, ora 10. În intervalul vineri, ora 13 - sâmbătă, ora 9, înnorările se vor accentua treptat și mai ales spre seară și la începutul nopții vor fi perioade în care se vor semnala averse (în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 5...7 l/mp și izolat de peste 10 l/mp), descărcări electrice și cu o probabilitate destul de mare căderi de grindină.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată, în special asociate averselor. Temperatura maximă va fi de 20...21 de grade, iar cea minimă de 6...7 grade.

Cod galben de ninsori la munte

La munte, începând de sâmbătă (3 aprilie), îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse în Maramureș, în Transilvania, cu precădere în noaptea de duminică spre luni, temporar se vor semnala precipitații mixte, potrivit Digi24.

De mâine după amiază, de la ora 18:00, și până luni, la ora 10:00, zona Carpaților Meridionali și a Carpaților Orientali va fi sub cod galben.

La altitudini în general de peste 1500 m va ninge, local moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70...80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net