De miercuri dimineață, 5 februarie, de la ora 8:00, meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite, valabilă în zonele montane, în Moldova, Muntenia și Dobrogea.


Avertizarea meteo este valabilă până joi, 6 februarie, la ora 10:00.  "În intervalul menţionat în regiunile estice vor fi precipitaţii, la început ninsori în zona de munte şi în nordul Moldovei şi mai ales ploi şi lapoviţă în rest, iar spre seară şi noaptea vor predomina ninsorile", arată ANM.

La munte, în nordul şi centrul Moldovei, iar din orele serii şi în sudul Moldovei, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. Rafalele vor depăşi 60-70 km/h, iar în zona montană 90-100 km/h.

În a doua parte a zilei de miercuri şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi vântul va fi intens şi în regiunile vestice şi centrale, iar rafalele vor depăşi 55-60 km/h.

Circulație blocată pe DN15

Pe drumul național 15, între Toplița și Borsec, mai multe mașini de mare tonaj au derapat și au blocat circulația. Drumarii au trimis în zonă mai multe utilaje cu pluguri și materiale antiderapant.

Intervențiile s-au concentrat pe o porțiune de 20 de kilometri de drum, unde mașinile mari nu au mai putut înainta pe șoseaua acoperită de zăpadă.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: