Ambasada Canadei la București a transmis că începând cu data de 1 mai 2017, ora 16.00, persoanele care au cetățenie română care au avut în ultimii zece ani o viză canadiană sau dețin o viză ce permite intrarea în Statele Unite, pot călători în Canada fără acest document.


Digi 24 anunță, în baza informațiilor transmise de Ambasada Canadei la București că nu este necesară decât completarea unei cereri pentru o Autorizație electronică de călătorie (eTA). Acest lucru este valabil însă doar pentru persoanele care deține una dintre vizele mai sus menționate.

Cetățenii români care nu îndeplinesc aceste condiții, vor avea în continuare nevoie de viză pentru a intra sau reintra în Canada cu automobilul, autocarul, trenul, caporul sau la bordul unui vas de croazieră, precizează sursa citată.

eTA are termen de valabilitate pe o perioadă de cinci ani și le permite călătorilor să meargă în Canada cu avionul oricât de frecvent, dar pe perioade scurte (până în șase luni consecutive), pentru studii, tranzitarea printr-un aeroport canadian, vizite turistice sau călătorii de afaceri. În general, aurotizația electronică este acordată în câteva minute după depunerea cererii.

Din decembrie 2017, Guvernul canadian dorește să elimine complet regimul de vize pentru toți românii. Dacă măsura va intra în vigoare, nimeni nu va mai avea nevoie de viză pentru a intra în Canada, indiferent dacă va călători pe cale aeriană, maritimă sau terestră.

 
 
Loading...