Ger de crapă pietrele în weekend

Ultima actualizare:
7 frig ger iarna fular manusi jpeg

Vești proaste de la meteorologi: în acest weekend vor fi temperaturi foarte scăzute, cum nu am mai avut de zece ani. Până duminică dimineața, la ora 10.00, vremea va fi deosebit de rece, iar vântul va sufla puternic.

Temperaturile vor continua să fie permanent negative în majoritatea regiunilor, iar în cursul nopților și al dimineților va fi ger, adică temperaturi de până la minus 10 grade. În nordul, nord-estul și centrul țării, este posibil să se înregistreze minus 17 grade. Senzația de frig va fi sporită de rafalele de vânt, care va sufla cu viteze de 45- 55 km/h, în sudul Moldovei și al Banatului, în jumătatea de est a Munteniei și în Dobrogea, iar pe Litoral vor fi rafale de 60 - 70 km/h. ”Nu au mai fost înregistrate temperaturi atât de scăzute de foarte mulți ani. E posibil ca în acest weekend să înregistrăm recorduri zilnice în unele localități”, ne-a explicat Dinu Mărășoiu, meteorolog ANM. Cel mai frig a fost în luna noiembrie 1957, când s-a înregistrat minima absolută de -30.8 grade, la Vf. Omu. 

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net