Până și cele mai violente fenomene ale naturii pot fi fascinante prin spectacolul pe care îl oferă. Ieri a fost cod roșu de vreme rea în mai multe zone ale țării, provocate de o masă de aer rece care traversează România. La Constanța, vânătorii de furtuni au surprins imagini incredibile cu un nor care a transformat ziua în noapte.


Norul Shelf a acoperit cerul stațiunii Mamaia

Fotografiile apărute marți seara pe pagina de Facebook Furtuni România – Prognoze, avertizări și analize meteo, înfățișează celebrul nor de tip Shelf, un nor negru extrem de „fotogenic” și apreciat de vânătorii de furtuni. Foarte aproape de sol, a acoperit total soarele, oferind un cadru pe cât de înspăimântător, pe atât de fascinant.

furtuna-constanta3.jpg

Nor negru deasupra stațiunii Mamaia
Nor negru deasupra stațiunii Mamaia
Foto: Simona Tătaru

A plouat torențial pe tot litoralul

Pe lângă spectacolul de pe cer, au fost și probleme. În Mamaia Nord, mai multe echipaje de salvare s-au mobilizat după ce la 112 a fost anunțat faptul că o persoană a fost văzută în larg în timpul furtunii. Conform PRO TV, căutările au fost ample, dar fără succes, fiind oprite după lăsarea întunericului, din cauza condițiilor meteo. În Tulcea a plouat cu gheață în unele locuri și au căzut 50 de litri pe metrul pătrat. Rezultatul – străzi inundate, copaci rupți, unii căzuți peste mașini. A fost grindină și la Năvodari, a plouat torențial la Eforie Nord, iar la Mangalia, într-o intersecție, s-a format un adevărat lac unde locuitorii, ca să facă haz de necaz, au ieșit la pescuit.

 
 
Loading...