Începe cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani?

Ultima actualizare:

    Meteorologii ruşi, americani şi europeni se tem că urmează o perioadă deosebit de rece
Meteorologii ruşi, americani şi europeni se tem că urmează o perioadă deosebit de rece

Experţii europeni cred că ar trebui să cumpărăm pulovere şi jachete călduroase pentru că se apropie cu paşi repezi o iarnă cum nu a mai fost în ultimul secol. Şi ruşii se pregătesc de vreme deosebit de rece. Meteorologii români spun că este prea devreme să se pronunţe.

Trecem de la vară direct în iarnă? Meteorologii ANM spun că până vineri va ploua ”sănătos”, în toată ţara, iar temperaturile coboară în picaj la 11-16 grade ziua şi până la minus 3 grade noaptea.

Ne aşteaptă fenomene extreme în următoarele luni: nămeţi, ger şi viscol
Ne aşteaptă fenomene extreme în următoarele luni: nămeţi, ger şi viscol

Va ninge la munte, la altitudini mari. După acest episod, vremea va rămâne mai rece decât ar fi normal în această perioadă. De vină este un val de aer rece care a coborât în viteză de la Polul Nord şi a acoperit aproape tot continentul. Însă experţii europeni cred că este abia începutul şi că am putea avea cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani.

Meteorologul german Dominik Jung a spus că sezonul de iarnă 2016 promite să fie neobişnuit de rece, scrie topastuces.net. Specialistul a adăugat că cele mai scăzute temperaturi din Europa vor fi înregistrate în lunile ianuarie şi februarie şi că europenii vor fi nevoiţi să aştepte luna aprilie ca să se poată încălzi la soare. Şi alţi meteorologi sunt de acord cu acesta, iar americanii fac scenarii pentru valul de frig ce va coborî de la Polul Nord. Meteorologii ruşi se pregătesc de iarnă grea în Siberia, care ar putea veni în noiembrie şi ar dura 5-6 luni. ”Până la începutul lunii decembrie, cea mai mare parte din teritoriile Siberiei va fi acoperită de zăpadă groasă. Această iarnă promite să fie destul de rece”, scrie top2017.su.

”Este încă devreme să putem avea o imagine clară pentru condiţiile iernii care urmează. La sfârşitul lunii octombrie vom avea mai multe elemente şi abia la sfârşitul lunii noiembrie vom putea face o estimare”, ne-a spus Roxana Bojariu, climatolog ANM.

Ierni cumplite

  • 1929. În 11 februarie, în Ţara Bârsei se înregistra cea mai scăzută temperatură din istorie: minus 38,5 grade.
  • 1942. Este considerată cea mai geroasă iarnă din secolul trecut. În noaptea de 24 spre 25 ianuarie, s-au înregistrat minus 38,5 grade.
  • 1954. Vântul a suflat cu 126 km/h în Capitală, iar nămeţii au măsurat până la 5 m înălţime în Bărăgan.
  • 1995. A fost iarna cea mai lungă: a durat 170 de zile în unele regiuni.

În 2019 intrăm într-o mini-Epocă de Gheaţă

Soarele s-a ”lenevit” pentru a patra oară în 2016, susţin specialiştii de la Space Weather şi NASA. Iar acest lucru indică faptul că ne apropiem de finalul unui ciclu solar (n.r. care durează între 11 şi 12 ani pământeşti) care ne pregăteşte pentru o mini-Epocă de Gheaţă care va începe în 2019 şi se încheie în 2030. Un incident similar s-a înregistrat între 1645 şi 1715. “Următoarea fază îndelungată de inactivitate începe în 2019 şi ţine până în 2020”, a declarat meteorologul Paul Dorian. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net