Luni, cod galben de ploi. Marți, cod galben de caniculă. Vremea a luat-o razna!

Ultima actualizare:

    Meteorologii au emis două avertizări de cod galben de furtuni și caniculă
Meteorologii au emis două avertizări de cod galben de furtuni și caniculă

Una rece, una caldă. Cam așa alternează zilele în acest sfârșit de lună iunie. Lun, meteorologii au emis un cod galben de ploi în 12 județe din țară, iar marți ne vom topi sub un cod galben de caniculă. Temperaturile extreme vor fi prezente în aproape jumătate din țară.

Luni, cod galben de ploi în 12 județe 

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 28 iunie, ora 12:00 – 28 iunie, ora 22:00

În intervalul menționat, în nordul Munteniei, în sud-vestul Moldovei și în zona Carpaților Orientali și Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată care se va manifesta prin averse torențiale,

descărcări electrice și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20...40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor mai fi pe alocuri și în Transilvania, Oltenia, Dobrogea, sudul și estul Munteniei și restul Moldovei.

Fenomene vizate: disconfort termic accentuat și caniculă

Interval de valabilitate: 29 iunie, ora 12:00 – 30 iunie, ora 22:00

În intervalul menționat, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 37 de grade, iar nopțile vor fi tropicale și temperaturile minime se vor situa frecvent peste 20 de grade.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales după-amiaza și seara în zonele de deal și de munte și pe alocuri în restul teritoriului.

Joi (1 iulie), instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor, dar disconfortul termic se va menține accentuat în sudul și estul teritoriului, transmite ANM.

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net