O tornadă a smuls acoperișul unei școli din Prahova

Ultima actualizare:

    Acoperişul a ajuns în curtea şcolii
Acoperişul a ajuns în curtea şcolii

A fost urgie, joi seară, 14 iunie, în mai multe judeţe din ţară. Ploi grele, grindină, vânt sălbatic, fulgere înfricoşătoare şi tunete asurzitoare s-au prăvălit peste oamenii din Prahova, Dolj şi Hunedoara. Localnicii dintr-o localitate prahoveană povestesc înfioraţi despre vârtejul care a smuls acoperişul şcolii.

Este vorba despre şcoala gimnazială din cartierul Poiana Ţapului din Buşteni. Tabla, cu tot cu lemn, a acoperişului a fost aruncată, pur şi simplu, în curtea şcolii. „S-a văzut din curte de la mine cum vârtejul a ridicat toată tabla. Incredibil. Dacă erau copii pe teren.... jucaseră fotbal mai devreme. Se vedea cum ridică tornada totul în aer”, a povestit un localnic din Buşteni.


    Jumătate din acoperişul şcolii a fost distrus de vânt
Jumătate din acoperişul şcolii a fost distrus de vânt

În Hunedoara, alt prăpăd. Pârâul Râuşor s-a transformat în doar câteva zeci de minute într-o viitură puternică, după ce joi au căzut ploi abundente în judeţ. Furia apelor a rupt, pur şi simplu, Drumul Judeţean 686. Practic, pe trei porţiuni cuprinse între 10 şi 40 de metri, vârtejul a muşcat din asfalt. Tot din cauza ploilor puternice, Salvamont Hunedoara anunţă că toate văile din munte au depăşit cotele de inundaţie, apele învolburate au rupt maluri, au format canioane adânci şi au avariat total sau parţial podeţele fixe. În aceste condiţii, turiştii sunt sfătuiţi să evite drumeţiile pe văi sau pe potecile învecinate. 


    DJ 686 a fost rupt pe trei porţiuni
DJ 686 a fost rupt pe trei porţiuni

La Craiova, mai multe autoturisme au fost avariate, după ce copacii au fost smulşi din rădăcină de o furtună care a durat o jumătate de oră. O maşină a fost distrusă în totalitate, iar mai multe străzi au fost inundate.


    La Craiova, mai multe străzi au fost inundate
La Craiova, mai multe străzi au fost inundate

Unde va ploua în următoarele zile

Meteorologii anunţă că instabilitatea se va menține și în weekend. Vor fi averse însoțite de descărcări electrice, posibil și grindină. Se vor porni ca din senin și vor fi de scurtă durată, dar se vor manifesta cu violență și cu cantități importante de apă, până la 40 de litri pe metru pătrat. Prognoza meteo arată că aria ploilor se va restrânge abia marți, când vor mai fi averse în centrul și vestul țării. 

În weekend, temperaturile vor fi între 22 și 30 de grade, mai cald în sud, iar de marți valorile vor crește din nou.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net