Meteorologii anunţă ploi şi instabilitate atmosferică de duminică după-amiază până marţi seară în jumătatea de sud a ţării.


Intervalul de valabilitate este 8 martie, ora 16:00 – 10 martie, ora 23:00, fenomenele vizate fiind ploi în general moderate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferică în jumătatea de sud a ţării.

”În intervalul menţionat va ploua în toată ţara, iar în jumătatea de sud, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 35...40 l/mp. În regiunile sud-estice, temporar instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil grindină. La munte, mai ales la altitudini de peste 1700 m, precipitaţiile vor fi predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, anunţă meteorologii. 

 În cursul zilei de marţi,  în regiunile estice, sud-estice şi sud-vestice vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 45…55 km/h şi izolat 60 km/h.

 
 
Loading...