A plouat cu grindină cât oul de porumbel!

Ultima actualizare:

    Prahova. Localnicii s-au mirat  de bulgării de gheaţă  adunaţi din gradinăFoto: Facebook, Cronica-gaestiului.ro
Prahova. Localnicii s-au mirat de bulgării de gheaţă adunaţi din gradinăFoto: Facebook, Cronica-gaestiului.ro

După zile întregi în care canicula părea că a pus stăpânire pe România, au venit furtunile.

În sudul judeţului Dâmboviţa a căzut grindină care a distrus grădinile oamenilor din localităţile Picior de Munte şi Gura Şuţii. Încă nu au fost stabilite pagubele, însă ele cu siguranţă nu sunt de neglijat, cel puţin în privinţa culturilor. Bulgării de gheaţă au fost cât oul de porumbel.

Rupere de nori şi în Prahova. Furtuna de joi după amiază a făcut prăpăd şi a produs pagube însemnate. Mai mulţi arbori au fost doborâţi de vântul puternic, blocând pentru câteva zeci de minute DN 1, în zona Câmpina şi la Sinaia. În plus, în mai multe zone din judeţ a căzut grindina, mare cât oul de prepeliţă. În comuna Fulga, rafalele de vânt au smuls acoperişul unei case, în totalitate.

Dâmboviţa. În câteva minute şoseaua  s-a acoperit cu un  strat subţire de gheaţă
Dâmboviţa. În câteva minute şoseaua s-a acoperit cu un strat subţire de gheaţă

Totodată, 200 de hectare de culturi agricole au fost distruse în aceeaşi comună. Descărcare de nori a fost şi la Vărbilău. În doar câteva minute, culturile au fost acoperite de grindină, iar acum sătenii se uită cu groază la culturile compromise. Pagubele sunt însemnate la nivelul judeţului, însă o centralizare se va face la începutul săptămânii viitoare, spun angajaţii Direcţiei Agricole Prahova.

Click! spune

Oul de porumbel
Oul de porumbel

Oul de porumbel are un diametru de aproximativ 2 cm şi o lungime de 3 cm. La fiecare pontă, porumbiţa depune două ouă, care sunt clocite, timp de 18 zile, de ambii parteneri: masculul cloceşte ziua, iar femela-seara şi pe toată perioada nopţii. Porumbiţa va depune urmatoarea serie de ouă cu puţin înainte ca puii din prima serie să plece din cuib.

Până la 30 de grade în weekend

Vreme caldă în acest weekend, în toată ţara, execlentă pentru ieşiri în aer liber sau pentru o fugă pe Litoral. Se vor înregistra în toate regiunile valori de până la 28 -30 de grade, prognozează meteorologii ANM. Pe Litoral vor fi în jur de 24 de grade. Totuşi, meteorologii au fost nevoiţi să emită vineri, 5 iunie, avertizări de vânt puternic, pentru că s-au înregistrat rafale de 55-60 km/h, în sudul Moldovei, în Deltă şi pe Litoral, ceea ce s-ar putea repeta şi în weekend. “Nu va ploua în acest weekend. Pe Litoral vor fi 24 de grade în aer şi 19-20 de grade în apa mării”, ne-a informat Meda Andrei, meteorolog ANM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net