Prognoza ANM. Ploi, vânt și temperaturi scăzute, în Săptămâna Luminată

Ultima actualizare:

    Astăzi este cod galben de ploi și vijelii
Astăzi este cod galben de ploi și vijelii

Vremea pare că o ia razna. Sunt diferențe incredibile între ziua de Paște și Săptămâna Luminată. Temperaturile au scăzut cu 10 grade, în toate regiunile, iar ploile și vântul puternic și-au făcut deja apariția, încă de duminică seara.

Săptămâna Luminată a început cu frig. În câteva zone, meteorologii au emis avertizări cod galben de intensificări de vânt.

Luni, în jumătatea de sud a ţării, vremea a devenit ușor mai rece față de cea normală pentru această dată. Potrivit meteorologilor, temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 de grade.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona de munte, în sud, est și local în vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între – 7 şi 9 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Spre dimineață, izolat, în nord, centru şi nord-est se va produce brumă. În București vor fi cel mult 16 grade Celsius și va ploua trecător, arată Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Marți, vremea rămâne rece în sudul și estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 7 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Vântul va avea intensificări temporare, pe parcursul zilei în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vest și la munte. Spre dimineață, pe suprafețe mici din nord, centru și nord-est se va produce brumă.

În  București temperaturile vor rămâne mai scăzute decât cele specifice perioadei. Temperatura maximă va fi de 17 grade, iar cea minimă va fi de 3 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Miercuri, vremea se mai încălzește. Temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această dată în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona de munte, în estul și sud-estul teritoriului.

Temperaturile maxime vor ajunge la 19 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -4 și 6 grade. În București, cerul va fi senin, iar maximele vor urca până la 18 grade. Minimele vor coborî până la 3 grade.

Joi se încălzește în aproape toată țara. Doar în București, în Est și în nord-est vor fi înorări temporare și intensificări de vânt.

Vineri, soarele va străluci, din nou, în toată țara. Temperaturie sunt normale pentru această perioadă, iar minimele pot ajunge la -1 – 0 grade la munte. În rest vor fi pozitive.

Citește și: 

Prognoza ANM. Uite cum va fi vremea până pe 11 mai!

Cum se numesc vânturile care suflă în România. Legenda Crivățului

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net