Prognoza meteo. Cum va fi vremea de 1 Decembrie și de Sfântul Nicolae

Ultima actualizare:

    în Dobrogea se va încălzi treptat, până la circa 14 grade, inclusiv la malul măriiFoto: Dan Cristian Mihăescu
în Dobrogea se va încălzi treptat, până la circa 14 grade, inclusiv la malul măriiFoto: Dan Cristian Mihăescu

Meteorologii ANM au publicat o prognoză pentru următoarele două săptămâni. Ei spun că în următoarele zile vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Iată prognoza de 1 Decembrie și de Sfântul Nicolae!

Astăzi, 25 noiembrie, sunt 15 – 16 grade în vestul și sud-vestul țării, temperaturi mult mai mari decât ar fi firesc la această dată. Însă, meteorologii prognozează 2-3 grade în nordul Moldovei și 8 – 13 grade în sud.

  • În vestul țării, până pe 29 noiembrie, sunt prognozate 14 – 15 grade, iar după 30 noiembrie vor coborî treptat la 5 - 6 grade. Valorile vor fi în creștere ușoară după 5 decembrie, când sunt estimate că vor fi în jur de 9 grade. După 1 decembrie, în timpul nopților vor fi în jur de zero grade. Vor fi condiții pentru precipitații din 27 noiembrie.
  • În centrul țării, se vor înregistra 11 – 12 grade până vineri, 29 noiembrie. Va urma o răcire și nu vor fi mai mult de 3 grade la orele prânzului și  zero grade pe timpul nopții. După Sfântul Nicolae (6 decembrie), temperaturile vor urca ușor. Vor fi condiții pentru precipitații din 27 noiembrie.
  • În Maramureș, până vineri, 29 noiembrie, vor fi 11 – 12 grade, după care va urma o răcire treptată, până la 3 grade. După Sfântul Nicolae, vor fi 4 – 6 grade. Vor fi condiții pentru precipitații din 27 noiembrie.
  • În Moldova, vremea se va încălzi treptat, astfel încât până la sfârșitul lunii vor fi în jur de 13 grade. Din 30 noiembrie, se va răci treptat: 4-7 grade la prânz și în jur de zero grade noaptea. Vor fi condiții pentru precipitații din 27 noiembrie.
  • Și în Dobrogea se va încălzi treptat, până la circa 14 grade. După 30 noiembrie, temperaturile vor coborî la 8 – 11 grade la prânz și în jur de 2 grade în timpul nopții. Vor fi condiții de ploi slabe pe data de 26 noiembrie.
  • În Muntenia și Oltenia, temperaturile vor urca treptat la 15 grade, dar din 30 noiembri vor oscila între 6 și 9 grade. Din 5 decembrie, sunt așteptate temperaturi de zero grade în timpul nopților. Vor fi condiții pentru precipitații din 28 noiembrie.
  • La munte, vor fi în jur de 7 grade până vineri, 29 noiembrie. După această dată, vor fi cel mult 2 grade ziua și minus 6 grade noaptea. Vor fi condiții de precipitații slabe din 28 noiembrie. (Sursa: ANM)

Citește și:

Şoferi, este timpul să vă schimbaţi cauciucurile! Ce riscă cei care nu o fac

Ce este ceaţa şi de ce apare? Cum explică specialiştii acest fenomen banal

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net