Prognoza meteo. Cum va fi vremea până pe 28 iunie

Ultima actualizare:

    În prima parte a săptămânii, nu scăpăm de ploi. În weekend, însă, în sudul țării vremea se anunță frumoasă
În prima parte a săptămânii, nu scăpăm de ploi. În weekend, însă, în sudul țării vremea se anunță frumoasă

Ultimele zile din iunie vin tot cu precipitații abundente. Meteorologii anunță ploi până spre sfârșitul săptămânii, dar se încălzește, în weekend, și va fi timp de plajă mai ales în Muntenia și Dobrogea, unde se vor atinge până la 29-30 de grade Celsius.

Prima lună de vară din 2020 a fost caracterizată de meteorologi printr-o alternanţă a zilelor însorite şi călduroase cu cele ploioase şi reci.

Ȋn perioadele calde, nu de puţine ori, valorile termice urcă spre orele dupa-amiezei peste 30ºC, iar în perioadele ploioase, într-un interval scurt, de câteva ore, aversele de ploaie aduc cantităţi de precipitaţii ce depăşesc cantitaţile medii lunare.

Potrivit ANM, acest aspect instabil al vremii, specific lunii iunie, se datorează activităţii deosebit de intense a dorsalei Anticiclonului Azoric, ce aduce un aflux de aer umed oceanic, care la contactul cu aerul tropical ce acoperă şi zona ţării noastre, determină, uneori, precipitaţii deosebit de abundente. Și la în aceeași notă încheiem și luna iunie.

Astăzi, 22 iunie, vremea este istabilă și plouă în cea mai mare parte a țării. În București sunt 24 de grade Celsius, la munte, termometrele ating cel mult 16 grade, iar pe Litoral, la Constanța sunt la această oră 23 de grade și e parțial însorit, dar sunt anunțate perturbări cauzate de furtună. Iată prognoza meteo pentru întreaga săptămână, până pe 28 iunie, inclusiv.    

Prognoza meteo pentru marți, 23 iunie

Vorbim de temperaturi normale pentru data din calendar, ușor peste norma climatologică prin Transilvania și Maramureș, dar mai rece prin zonele montane și prin Dobrogea. Vor fi maxime cuprinse între 22 și 29 de grade și minime între 12 și 20 de grade.

Plouă la nivelul întregii țări, cantități mai importante urmând să avem prin nordul Moldovei, Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, zonele montane (15 – 20 l/mp), iar prin Transilvania, nordul Orientalilor, Maramureș, vorbim de 30 - 50, izolat chiar 60- 80 de l/mp.

Prognoza meteo pentru miercuri, 24 iunie

Nu apar schimbări majore față de ziua precedentă. Temperaturile vor atinge maxime de 29 de grade în sudul țării și minime de 22 de grade. Pe parcursul zilei de miercuri avem din nou ploi pe arii extinse, mai puțin în Banat și Crișana.

Cantitățile căzute vor fi de la 5 – 10 l/mp la 15 – 20 l/mp prin Muntenia, Oltenia, Transilvania, zonele montane.

Prognoza meteo pentru joi, 25 iunie

Ziua de joi aduce o încălzire și prin Banat, Crișana, nordul Moldovei, sud-vestul Olteniei, izolat și prin nord-estul Dobrogei. Vor fi până la 30 de grade, dar în zonele montane continuă să fie mai rece decât normal chiar și cu 3 grade, în jur de 16-18 grade.

În restul teritoriului, vom avea valori normale de temperatură. Ploile vor afecta mai ales Moldova, estul Munteniei, Meridionali și Orientali (15 – 20 l/mp), dar ploi vom avea și prin restul Munteniei, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei, nordul și estul Olteniei (5 – 10 l/mp).

Prognoza meteo pentru vineri, 26 iunie

Vremea se încălzește prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, sud-vestul Olteniei. Valorile diurne vor crește treptat de la 24 spre 25-26 de grade. Restul țării beneficiază de un regim termic normal.

Vineri plouă din nou la nivelul întregii țări, cantități mai importante urmând să avem tot prin Moldova, Muntenia, zonele montane, Transilvania și Maramureș (15 – 20, 25 l/mp).

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 27 iunie

Se încălzeșteîn toată țara. Valorile diurne vor crește treptat de la 24...25 de grade, în medie, spre 30 de grade. În zonele montane întâlnim temperaturi normale, cu excepția crestelor Meridionalilor.

Aria ploilor se va restrânge pentru Oltenia și Transilvania, Maramureș, unde vor cădea precipitații de 20 – 30 l/mp, iar în Banat și Crișana se vor acumula canități de ploaie de 30 – 35 l/mp. În rest, va fi timp frumos numai bun de plajă.

Prognoza meteo pentru duminică, 28 iunie

Temperaturile vor fi de vară, cu maxime de până la 30 de grade Celsius, iar ploile se vor restrânge prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zonele montane.

Vorbim de cantități între 5 – 10, 20 de l/mp. În restul țării va fi soare, în special în Muntenia și Dobrogea.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net