Prognoza meteo de Paște. Vremea se schimbă radical. Cât de frig se face

Ultima actualizare:

    Ploile vor veni peste România în ziua de PașteFoto: arhivă personală
Ploile vor veni peste România în ziua de PașteFoto: arhivă personală

Meteorologii anunță o vreme schimbătoare, pentru următoarele zile. Azi este cald în toată țara, cu maxime de 27 de grade în sud-estul țării însă, prognoza meteo de Paște arată că vremea se strică, scad temperaturile şi apar precipitaţiile. La munte sunt aşteptate lapoviţe şi ninsori. Luni, temperaturile vor scădea chiar și cu 10 grade în unele zone.

Zicala din bătrâni conform căreia ”Așa cum este de Florii, la fel va fi și de Paște”, pare să nu se confirme anul acesta. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea se schimbă, vor veni ploi și se va face frig.

Conform prognozei, sâmbătă, 18 aprilie, vremea va fi în general frumoasă şi caldă în majoritatea regiunilor, chiar deosebit de caldă în cele sudice şi sud-vestice, scrie adevarul.ro.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime între 0 şi 13 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă. În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă şi se va menţine deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare spre seară şi pe parcursul nopţii, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 24...25 de grade, iar cea minimă de 8...9 grade.

Duminică, în prima zi de Paşte scad temperaturile , iar cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima parte a intervalului în jumătatea nordică a ţării, iar seara şi noaptea cu precădere în sud şi sud-est, unde local va ploua. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice, iar izolat se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor, posibil cu aspect de vijelie. Temperaturile maxime, mai coborâte decât în ziua anterioară în mare parte a ţării, vor fi cuprinse între 12 şi 24 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 0 şi 12 grade.

Şi în Capitală, temperaturile scad uşor, însă vor continua să se situeze peste cele specifice datei. Conform ANM, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară şi în cursul nopţii când probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică (averse şi descărcări electrice) va fi ridicată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 21...22 de grade, iar cea minimă de 9...10 grade.

Temperaturile scad cu 10 grade

Luni, pe 20 aprilie, va fi şi mai frig.  Meteorologii spun că vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil în regiunile nord-vestice, dar va avea înnorări în rest, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie. La munte vor fi mai ales ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în nord-est şi est, precum şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, iar cele minime, 5 şi 6 grade. Spre dimineaţă izolat va fi brumă.

Vremea va fi uşor mai rece în Bucureşti decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări, cu o probabilitate mare ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 15...16 grade, iar cea minimă de 3...5 grade, mai scăzută în zona preorăşenească. Procesul de răcire a vremii va continua, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată. 

Meteorologii spun că vremea rece, care se va înstala de Paște, va dura câteva zile, apoi, temperaturile vor reveni la normal și vom avea din nou soare și cer senin.

Citește și:

Prognoza ANM. Uite cum va fi vremea până pe 11 mai!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net