Vremea se încălzeşte uşor de joi, 18 februarie, în jumătatea sudică şi în regiunile vestice, însă nopţile rămân geroase. Temporar vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare. Iată cum va fi vremea, în fiecare regiune a țării, în următoarele patru săptămâni.


Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -16 grade în nordul Moldovei şi 0 grade în sudul Banatului.  

Cerul va avea înnorări, iar temporar vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă, ninsoare şi trecător ploaie, local în nord şi centru şi pe arii restrânse în rest. La munte vor predomina ninsorile. Cu totul izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste viscolind ninsoarea, dar temporar şi cu viteze mai mici şi în sud, centru şi est. Pe areale restrânse se va forma ceaţă, asociatã cu chiciură în cursul nopţii.

În Capitală, vremea se va răci, astfel că temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -6…-4 grade. Cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de precipitaţii va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat.

Iată cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, potrivit Administrației Naționale de Metrorologie. 

Săptămâna 15.02.2021 – 22.02.2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice, anunţă ANM. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane din vestul şi nordul ţării.  

Săptămâna 22.02.2021 – 01.03.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice şi sud-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice.

Săptămâna 01.03.2021 – 08.03.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în extremitatea de nord-est. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normale pentru acest interval, posibil uşor deficitar în regiunile extracarpatice.  

Săptămâna 08.03.2021 – 15.03.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil uşor mai coborâte în regiunile estice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui deficit local, în sud-vest, centru şi la munte.  

Jumătatea lunii martie vine cu valori normale pentru această perioadă, cu excepţia estului ţării. Precipitaţiile vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării.
  

 
 
Loading...