Prognoza meteo/ Poftiți la schi! Majoritatea pârtiilor au peste 10 cm de zăpadă

Ultima actualizare:

    Azuga: 10 cm de zăpadă
Azuga: 10 cm de zăpadă

Gata, s-a instalat iarna! Avem zăpadă la munte, iar diminețile și nopțile au devenit geroase. Vântul și-a făcut de cap, vineri (2 decembrie), în toată țara și a viscolit ninsoarea căzută din belșug în zonele înalte.

Din acest motiv, pe mai multe drumuri s-a circulat dificil, în condiții de iarnă și vizibilitate redusă. De sâmbătă (3 decembrie), scăpăm de vântul turbat și vă puteți încheia minivacanța pe pârtiile de schi. Mii de turiști au luat cu asalt stațiunile montane de pe Valea Prahovei.

simeon stalpnicul png

Spre bucuria multora dintre ei, s-a și putut schia. Sunt practicabile pârtiile din Azuga și Predeal, unde au fost puse, de acum câteva zile, în funcțiune tunurile de produs zăpadă artificială. Micuții au fost cei mai fericiți. La mare căutare a fost săniușul.

simeon stalpnicul png

Și cum turiștilor nu trebuie să le lipsească nimic, au fost deschise și centrele de închiriere echipament de iarnă, iar cabanierii au pregătit ceaiuri sau vin fiert. La Azuga, Poiana Brașov și Vatra Dornei, stratul de zăpadă este de 10 cm, la Păltiniș erau vineri 12 cm, la Rânca 16 cm, la Cavnic - 20 cm, iar la Bâlea Lac, omătul măsoară peste 70 cm.

Meteorologii ANM spun că sâmbătă vântul scade în intensitate, precipitațiile se răresc, dar rămânem cu frigul. Vor fi cel mult 3-5 grade la orele prânzului, dar în timpul nopții vor fi temperaturi chiar și sub zece grade. Duminică soarele va fi la putere în toată țara, dar vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net