Iarna asta ne-a adus puțină zăpadă și doar la munte, spre dezamăgirea iubitorilor de sporturi de sezon. Însă, vântul suflă năpraznic, motiv pentru care meteorologii ANM au emis o avertizare de vreme severă, până luni seară, 6 ianuarie, în jurul orei 22.00.


Luna ianuarie este denumită Gerar, dar încă mai sunt temperaturi pozitive în țara noastră, în special în sud, iar zăpada este doar pe crestele munților. Însă, vântul, ceața și poleiul sunt fenomenele meteo care ne pun viața în pericol.

Prognoza meteo. Vântul va sufla cu peste 50 km/h

Meteorologii ANM au emis o avertizare de vreme severă, până luni seară, 6 ianuarie, în jurul orei 22.00 și anunță că este pericol de polei.

În funcție de evoluția fenomenelor, specialiștii ANM vor actualiza atenționările.

Încă de astăzi, 5 ianuarie, s-a răcit în jumătatea de nord a țării: la ora 14.00, la Bistrița se înregistrau minus 10 grade, adică a fost ger.

Mâine, 6 ianuarie, la altitudini mari vor mai fi temperaturi foarte scăzute, iar vântul va spori senzația de frig.

”Cerul va mai prezenta unele înnorări în primele ore ale zilei, apoi va deveni variabil. Vântul se va intensifica cu precădere din orele prânzului și va atinge viteze la rafală în general de 50 - 55 km/h, amplificând senzația de rece. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade”, spun meteorologii ANM.

După Sfântul Ioan, sunt prognozate temperaturi sub minus 10 grade în centrul țării, la altitudini mari.

Citește și:

Cum se numesc vânturile care suflă în România. Legenda Crivățului

Fenomene meteo de toamnă-iarnă. Ce sunt și când apar bruma, chiciura, poleiul

 
 
Loading...
Citeste tot despre: