De sâmbătă (25 iulie), vremea se strică din nou, iar temperaturile vor scădea. Meteorologii anunţă vijelii şi ploi torenţiale.


Vremea joi, 23 iulie

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), joi, 23 iulie, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales din a doua parte a zilei, când vor fi perioade cu averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină, în zonele montane şi submontane, local în sud-vest şi centru, şi pe suprafeţe mai mici în restul teritoriului, scrie adevarul.ro.

Ploile vor avea mai ales caracter torenţial şi îndeosebi în intervale scurte de timp pe arii restrânse se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 33 de grade, iar cele minime, în general, între 10 şi 20 de grade.

La Bucureşti, condiţiile de ploaie vor fi reduse.Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Vremea vineri, 24 iulie

Vineri, vremea se va încălzi uşor, devenind în orele amiezii pe arii restrânse călduroasă în regiunile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi căderi de grindină local în vest şi sud-vest, precum şi în zonele montane şi submontane şi pe suprafeţe mai mici în restul teritoriului. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă, iar pe arii restrânse îndeosebi în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 33 de grade, iar cele minime între 11 şi 21 de grade.

În Capitală, cerul va avea înnorări temporare, iar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi scăzută. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, în creştere uşoară faţă de ziua anterioară va fi de 30...31 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade.

Vremea sâmbătă, 25 iulie

Sâmbătă, spun meteorologii, în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, la deal şi la munte vremea va fi în general instabilă şi se va răci. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor şi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii mai restrânse, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime se vor încadra între 11 şi 22 de grade.

În Capitală, vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului, însă probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 18...20 de grade.

 
 
Loading...