Meteorologii anunţă trei zile de caniculă în sudul și estul țării. Temperaturile vor urca la 37 de grade, iar indicele de confort termic va depăși valorile normale pentru această perioadă a anului.


A fost emisă o avertizare meteo de caniculă pentru zilele de joi, vineri și sâmbătă. în regiunile sudice și estice vremea va fi caniculară și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 34 și 37 de grade Celsius.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40-50 km/h. Îndeosebi vineri și sâmbătă, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și local în Moldova și Oltenia.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități și în Câmpia de Vest, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă.

Vreme caniculară în București

Termometrul va indica temperaturi ridicate și în Capitală. Temperaturile vor fi între 35 și 37 de grade, iar vineri și sâmbătă indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei de joi. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare în orele amiezilor și al serilor, când la rafală se vor atinge viteze, în general de 45-50 km/h.

 
 
Loading...